Dan HOK-a i 170 godina organiziranog obrtništva

Uz predsjednika Milanovića na Akademiji HOK-a bili su i drugi dužnosnici, među kojima i izaslanik hrvatskog premijera, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, te mnogi drugi gosti, uključujući i obrtnike iz cijele Hrvatske

Hrvatska obrtnička komora svečanom akademijom obilježila je svoj dan i 170 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj te dodijelila nagrade i priznanja najboljima u obrtništvu. “HOK danas okuplja oko 100 tisuća članova, što je velika snaga, ali i pokretač hrvatskog gospodarstva, a za sve njih HOK je poslovni servis. Vodimo brigu i o strukovnom obrazovanju i razvoju obrtničkih zanimanja u Hrvatskoj te na mnoge druge načine poboljšavamo status naših obrtnika”, poručio je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a. Ujedno je zahvalio Vladi što je i obrtnicima u pandemiji omogućila zadržavanje radnih mjesta, no HOK i dalje zahtijeva smanjenje stope PDV-a na 13 posto za cijelo ugostiteljstvo, kako bi bili ravnopravni i konkurentni hotelskim restoranima.

Akademija je inače održana u spomen na 1. srpnja 1994. kada je održana obnoviteljska skupština HOK-a, kao i na 1852. kada su u nekoliko hrvatskih gradova osnovane trgovačko-zanatske komore, što se označava kao početak organiziranog obrtništva. Uz predsjednika Milanovića na Akademiji HOK-a bili su i drugi dužnosnici, među kojima i izaslanik hrvatskog premijera, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, te mnogi drugi gosti, uključujući i obrtnike iz cijele Hrvatske.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatskoj nužno više liderica
Sljedeći članakZačinite ljeto uz vrhunski roštilj i mariniranu piletinu Cekin