Zaposlenici su se šestu godinu zaredom pridružili volonterskoj akciji Zelena čistka

Zaposlenici i menadžeri svih Dukatovih tvornica u Hrvatskoj – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – šestu su se godinu zaredom pridružili čišćenju divljih odlagališta otpada u sklopu najveće hrvatske ekološke volonterske akcije Zelena čistka – Let’s do it Croatia!

Udruženim snagama su u par sati očistili tri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

U današnjoj akciji prikupljanja i sortiranja otpada Dukatovi volonteri iz Zagreba čistili su divlje odlagalište u Sopotu u Novom Zagrebu, zaposlenici Sirele južnu obilaznicu Bjelovara, dok su zaposlenici karlovačkog KIM-a očistili područje uz kanal Kupa-Kupa u Donjem Mekušju.

Zelena čistka, koja se u sklopu globalnog pokreta Let’s do it! kod nas održava od 2012., i ove je godine okupila volontere iz cijele Hrvatske, a zaposlenici Dukata još su jednom dali svoj doprinos čišćem i zelenijem okolišu.

“Zaposlenici Dukata već su tradicionalno volonteri Zelene čistke. U proteklih pet izdanja ove ekološke akcije sudjelovalo je 343 kolegica i kolega, a na sve tri lokacije gdje imamo proizvodne pogone pomogli su očistiti okoliš od 140 kubičnih metara otpada. Ponosni smo što smo na ovaj način obilježili Dan planeta Zemlje”, poručili su iz Dukata.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji je nastao iz estonske građanske inicijative 2008. godine.

Okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a dosad je sudjelovalo 112 zemalja i preko 14 milijuna volontera iz cijelog svijeta.

Samo u Hrvatskoj prošle je godine sudjelovalo 55.500 volontera, a skupljeno je 4.600 tona otpada.

Cilj kampanje je podizanje razine svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i odlaganju otpada te njihovo motiviranja za očuvanje okoliša.