Kompanija Delhaize Srbija otvorila je danas u Staroj Pazovi distributivni centar u koji je uloženo 50 milijuna eura i u kome će do kraja ove godine biti zaposleno 400 radnika.

Izgradnja tog centra započeta je u travnju 2013. godine, a u planu je da do 2020. godine u njemu bude zaposleno 750 ljudi.

Otvaranju distributivnog centra nazočio je predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je istaknuo kako očekuje da Delhaize ubuduće u Srbiji postiže još bolje rezultate i da se udio robe iz Srbije u ponudi tog lanca poveća sa sadašnjih 70 na 75 do 80 posto.

Distributivni centar Delhaizea je energetski učinkovita zgrada koja se prostire na površini od 70.000 kvadratnih metara, a ima mogućnost proširenja do 125.000 kvadrata.

Iz centra će se svakodnevno moći isporučiti 6.500 paleta, što je količina robe dovoljna za opskrbu 500 prodavaonica.

Predsjednik belgijske Delhaize grupe Frans Muller kazao je da će novi sustav distribucije omogućiti veću sigurnost i kvalitetu proizvoda za krajnjeg potrošača.

“Za ovaj projekt bilo je važno da međunarodno iskustvo i znanje koje imamo u ovom području prenesemo na srpsko tržište i nastavimo poslovanje po najvišim standardima”, istaknuo je Muller i najavio investicije u širenje objekata tog trgovačkog lanca u Srbiji.

Generalni direktor Delhaizea Srbija John Kyritsis kazao je da je otvaranje distributivnog centra od ključnog značaja za sektor trgovine i robe široke potrošnje za cijelu Srbiju.

“Ovo je potvrda naše strateške opredijeljenosti za razvoj na tržištu Srbije, ulaganja u stalni rast i širenje poslovne mreže, kao i odgovorno poslovanje naše kompanije”, istaknuo je Kyritsis.

Distributivni centar Delhaizea u Staroj Pazovi je od centra Beograda (od Trga Slavija) udaljen 33 kilometra.

Belgijska grupa Delhaize sredinom 2011. preuzela je trgovački lanac Delta maxi za koji je platila 932,5 milijuna eura. (Bizlife.rs)