Ovog tjedna Diet Pepsi je potvrdio ono što su potrošači sumnjali već neko vrijeme – taj brend cilja samo polovicu ljudske populacije: žene.

“Ciljamo na ženske osobe koje vole uređenje domova”, kazala je Amy Spiridakis, direktorica marketinga za Diet Pepsi u nedavnom intervjuu za Adweek, u povodu predstavljanja nove limenke tog pića.

Općenito, veliki brendovi bezalkoholnih pića marketinški ciljaju na što širi krug potrošača. Činjenica da Diet Pepsi sada targetira samo jednu demografsku skupinu na tržištu je na neki način stepenica prema dolje, piše Business Insider.

Pepsi inače bilježi pad prodaje još od 2000. godine i sada je tek na 7. mjestu najpopularnijih bezalkoholnih pića u SAD-u.

Međutim, hoće li nova kampanja “Love Every Sip”, koja cilja isključivo na žensku populaciju, oživjeti brend? Business Insider smatra da bi takav pristup potencijalno mogao pogoršati šanse Pepsija kod muških potrošača.

Čini se da PepsiCo želi diferencirati svoje brendove prema spolovima: “obični” Pepsi za muškarce, a Diet Pepsi za žene, a u skladu s time su i reklame za njih.

Je li to pravi put, pokazat će vrijeme, ali nije za odbaciti činjenica da neki prehrambeni brendovi okreću velike novce zahvaljujući orijentaciji na ženski spol, poput primjerice čokolade Dove. (Poslovni.hr)