Slovensko pekarsko poduzeće Don Don nastavlja investicijski ciklus otvaranjem najmodernije tvornice za proizvodnju pečenih proizvoda u regiji vrijedne 5 milijuna eura.

Tim ulaganjem zamijenit će se 14-godišnja stara linija u Kranju, u kojem je tijekom siječnja već započela proizvodnja krafni. Kapacitet nove linije je šest milijuna pekarskih komada mjesečno, priopćila je tvrtka.

Ukupna investicija bit će dovršena u listopadu ove godine, a Don Don će novim krafnama opskrbljivati sva tržišta na kojima je već prisutan. Osim Slovenije, Don Donove proizvodi su dostupni i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Bugarskoj. Linijska proizvodnja je u potpunosti automatizirana što, kako kažu iz poduzeća, osigurava najveću moguću kvalitetu proizvoda.

“Povećani proizvodni kapaciteti linije otvaraju mogućnost još šireg razvoja Don Dona u regiji. Najveća sezona za pečena peciva je, naravno, nadolazeće vrijeme poklada”, naglasili su iz tvrtke.

Ove godine tijekom sezone poklada Don Don za slovensko i hrvatsko tržište planira proizvodnju osam milijuna krafni u kojima će koristiti 60 tona marmelade i devet tona šećera za posipanje.

Skupina Don Don ima ukupno 11 proizvodnih pogona – dva u Sloveniji, jedan u Hrvatskoj te osam pogona i dva mlina u Srbiji. U svim proizvodnim pogonima, prema podacima s njihove internetske stranice, ta tvrtka godišnje proizvede ukupno 95.810 tona proizvoda. (Hina)