emco-musli-375g-chocoAsortiman robne marke Emco na hrvatskom tržištu sastoji se od mueslija za doručak i biskvita. Muesli su na tržištu prisutni u tri različita pakiranja – od 375 g, 500 g i 750 g, dok biskviti dolaze u jedinstvenom pakiranju od 60 g.

Od Emco mueslija najprodavanija su 375-gramska pakiranja, a gledano po okusima vodeća je čokolada koju potom slijede voće i lješnjak.

Kada je riječ o tržišnom udjelu, vrijednosni udio robne marke Emco, u okviru cijele kategorije proizvoda, iznosi 3,6 posto, navode iz tvrtke Atlantic Trade, distributera Emco proizvoda.

Emco žitarice sadrže visok udio najkvalitetnijih sastojaka – pažljivo birane zobene pahuljice, visoki sadržaj suhog voća, lješnjaka i čokolade.

Osnovni sastojak Emco proizvoda su upravo zobene pahuljice koje su korisne za zdravlje jer sadrže visoki udio zobenih vlakana s dobro izbalansiranim odnosom topljivih i netopljivih vlakana.

Netopljiva vlakna poboljšavaju probavu i učinkovito sprječavaju zatvor i ozbiljne poremećaje probavnog sustava, uključujući i rak debelog crijeva, dok topljiva vlakna smanjuju razinu kolesterola u krvi i blagotvorno djeluju na srce.

Usto, konzumacija zobenih pahuljica smanjuje razinu šećera u krvi te sprječava/kontrolira dijabetes, pomaže u borbi protiv pretilosti tako što smanjuje glad, pruža dugotrajni osjećaj sitosti i regulira probavu.

U usporedbi s drugim žitaricama zobene pahuljice imaju veći sadržaj amino-kiselina, vitamina B i E, minerala i elemenata u tragovima – prvenstveno željeza, magnezija, kalcija i cinka.

Od marketinških i prodajnih akcija iz Atlantic Tradea navode kako za sljedeću godinu planiraju širenje asortimana novim okusima te daljnja ulaganja u trade marketing aktivnosti.