ey-znak-midiRevizorsko-konzultantska tvrtka EY proglašena je najuspješnijom konzultantskom kompanijom u području dubinskog snimanja u Europi za 2015. godinu.

Ovo je peti put u posljednjih šest godina da je EY osvojio prestižnu europsku nagradu koju dodjeljuje Margermarket, nezavisna kompanija za praćenje poslovnih transakcija.

Nagrade koje Mergermarket dodjeljuje u području spajanja i preuzimanja, predstavljaju najpoželjnija priznanja u industriji poslovnih transakcija širom Europe, a istu je nagradu EY  osvojio 2010., 2012., 2013. i 2014. godine.

EY je u ovoj godini savjetovao klijente na 544 projekta, a našao se na prvom mjestu Mergemarket-ove ljestvice po količini i vrijednosti obavljenih poslova dubinskog snimanja koji uključuju financijsko i porezno dubinsko snimanje, pripremu financijske dokumentacije za kreditiranje te savjetovanje oko kupoprodajnih ugovora.

“Naš Odjel savjetovanja pri poslovnim transakcijama djeluje u 38 europskih zemalja s oko 5.500 profesionalaca i jedan je od područja koje u EY-u globalno bilježi najbrži rast. Lokalno smo izgradili tim stručnjaka koji vrlo dobro poznaje tržište i koji je u mogućnosti klijentima pomoći u dubinskom snimanju, procjeni vrijednosti tvrtki, savjetovanju pri spajanjima i preuzimanjima te restrukturiranju. Ova nagrada je priznanje i potvrda da EY u Europi, pa tako i u Hrvatskoj, svojim klijentima pruža vrhunske savjete u području poslovnih transakcija, bez obzira na dinamično i promjenjivo tržište”, napomenula je Lena Habuš, izvršna direktorica i voditeljica Odjela savjetovanja pri poslovnim transakcijama u EY-u Hrvatska.