nutella-largeFerrero, proizvođač kreme od čokolade i lješnjaka, platit će 3 milijuna dolara potrošačima u Kaliforniji i diljem zemlje, jer je Nutellu promovirao kao zdravu hranu. Potrošači su reagirali i podigli tužbe, piše Daily News.

Kupci su bili oduševljeni reklamom koja je Nutellu opisivala kao kremu s “jednostavnim, kvalitetnim sastojcima kao što su lješnjaci, obrano mlijeko i kakao”, što ju čini “idealnom za početak dana”, ali su se razočarali kada su otkrili što zapravo Nutella sve sadrži.

Žalili su se jer ta reklama prikazuje Nutellu kao zdrav doručak koji jedu preslatka djeca, međutim ne spominje se da nekoliko žlica Nutelle na tostu sadrži 200 kalorija, 11 grama masti te 21 gram šećera.

Ferrero je pristao promijeniti svoju marketinšku kampanju i naljepnicu na Nutelli, mijenjati određene marketinške izjave o Nutelli te napraviti nove reklame i izmijeniti Nutella web stranicu. Kupci koji su kupili Nutellu između 1. siječnja 2008. i 3 veljače 2012. mogu podnijeti zahtjev i pridružiti se ovoj potrošačkoj akciji, priopćili su iz Ferrera. (Poslovni dnevnik)