Fortenova grupa objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 724.764 dionica Mercatora. Fortenova nudi 36 eura po dionici i plaćanje kupoprodajne cijene u gotovini. Ponuda vrijedi do i uključujući 23. lipnja, osim ako nije obnovljena, na temelju ponude za preuzimanje objavljene u današnjem izdanju Dela, prenosi portal seebiz.eu. Zadnja burzovna cijena dionica Mercatora registrirana 21. svibnja iznosi 33 eura.

Krajem prošlog mjeseca, nakon prijenosa dionica Mercatora iz Agrokora u stečaj, Fortenova je postala vlasnica 88,10% dionica najveće slovenske maloprodaje, a danas je u Delu objavila ponudu za preuzimanje za kupnju preostalih dionica Mercatora.

Mercator je izdavatelj 6.090.943 običnih slobodno prenosivih nominiranih dionica nominalne vrijednosti s pravom glasa.

Ponuda za preuzimanje vrijedi od 26. svibnja do zaključno 23. lipnja, osim ako nije produljena u skladu sa zakonom. U Fortenovi nisu postavili prag za uspjeh ponude, jer, kako su napisali, njihov udio već premašuje 50% svih dionica ciljane tvrtke s pravom glasa.

No nakon što su dionice Mercatora, koje su bile u vlasništvu financijski nasukanog koncerna Agrokor, nakon dugotrajnog postupka s mnogim komplikacijama prebačene u Fortenova koja je stvorena na ostacima Agrokora, uprava Mercatora i Fortenove to je opisala kao početak nove ere i mogućnosti za razvoj svih dionika, kako Mercatora, tako i Fortenove.

Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, koji je u prošlosti izrazio rezervu prema prijenosu Mercatora kao sistemski važne tvrtke pod pokroviteljstvom Fortenova grupe, također je ocijenio da je taj transfer u interesu Slovenije i slovenskog gospodarstva.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!