Tvrtka Franck d.d. pokrenula je projekt društveno-odgovornog karaktera pod nazivom “Tigrov ples” u dječjim vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske.

Na taj način želi se ukazati na važnost tjelesne aktivnosti i plesa za pravilan rast i razvoj djece, istovremenim poticanjem pravilnih prehrambenih navika, kao što je unošenje dovoljnih količina tekućine u obliku nezaslađenih i prirodnih napitaka poput čaja, ističe se u priopćenju Francka.

Svoju potporu humanitarnom projektu tvrtke Franck pružila je i mlada glazbenica Ivana Radovniković koja će sudjelovanjem u stručnom žiriju poduprijeti provođenje projekta “Tigrov ples”.

Projekt je započeo 1. travnja, a rok za predaju radova je 10. svibnja. Kako bi sudjelovali u projektu, vrtići i osnovne škole trebaju poslati video snimku plesa kojeg su osmislila djeca zajedno sa svojim odgajateljima, odnosno učiteljima.

Snimke dječjeg plesa ocjenjivat će žiri koji će – uz ostale – činiti i mlada glazbenica Ivana Radovniković te poznati plesni stručnjak Robert Schubert iz Hrvatskog športskog plesnog saveza, pobjednik prošle sezone Plesa sa zvijezdama.

Ocjenjivački sud će odluku o finalistima, odnosno o 24 snimke plesa koje ulaze u uži izbor, donijeti sredinom svibnja. Potom će za snimke iz užeg izbora biti otvoreno online glasanje na posebno kreiranom Fora YouTube kanalu u razdoblju od 22. svibnja do 5. lipnja.

Snimke plesa koje sakupe najveći broj likeova, osvojit će novčane nagrade. Za iznos novčane nagrade, vrtići i osnovne škole moći će obnoviti svoju opremu, stoji u priopćenju.

Pravila natječaja pogledajte na linku.