Poduzeće za transport i logistiku izlazi na tržište s besplatnom igrom za iPhone i Android pod nazivom “Logistics Expert”

Klizna slagalica prva je online igra poduzeća za transport i logistiku, a cilj igre je što brže dovesti viličara do rampe za utovar.

Kutije, palete i ostala roba blokiraju put i moraju se postaviti u pravu poziciju pomoću logističkog know-how-a. Sa svojih 40 razina složenosti igra je namijenjena širokoj ciljnoj skupini – od početnika do pravih profesionalaca.

Igra već bilježi uspjeh: u testnoj fazi od nekoliko tjedana GW-aplikacija već bilježi više od 2000 preuzimanja. Trenutno raspoloživa verzija igre kompatibilna je s iPhoneom, iPadom, kao i Android smartphoneom te se može besplatno preuzeti.

“Logistics Expertom želimo još više doprijeti do mobilnih korisnika te ih igrom oduševiti za temu logistike”, kaže Thomas Konrad, voditelj odjela Corporate Marketing Services & Communications u poduzeću Gebrüder Weiss.

Poduzeće koje iza sebe broji 550 godina iskustva u transportu, pokazalo se ne po prvi puta kao pionir u području online marketinga: kao jedno od prvih poduzeća te branše optimiralo je vlastitu internetsku stranicu za krajnje korisnike mobilnih uređaja. Osim toga, tvrtka Gebrüder Weiss proaktivno koristi kanale društvenih mreža kako bi uspostavila dijalog s kupcima, djelatnicima i zainteresiranom javnošću.

Dijalog se traži i za Logistics Expert: Aplikacija ima takozvani Web Highscore. Na taj način igrači svoj vlastiti rezultat mogu usporediti s drugima i vidjeti kako stoje na ukupnoj ljestvici. Rezultat igre može se podijeliti s drugima preko Facebooka i Twittera.

S više od 5000 zaposlenika, 162 vlastite poslovne lokacije i godišnjim prometom većim od jedne milijarde eura (2011.), tvrtka Gebrüder Weiss ubraja se među vodeća europska transportno-logistička poduzeća. Gebrüder Weiss Holding AG sa sjedištem u Lauterachu (Vorarlberg), uz svoje glavne poslovne djelatnosti – kopneni, zračni i brodski prijevoz tereta te logistiku – obuhvaća i čitav niz visokospecijaliziranih industrijskih rješenja i tvrtki kćeri – među njima, između ostalog, logističko savjetovanje x|vise, tectraxx (specijalist u branši visokotehnoloških (High-Tech) poduzeća), inet-logistics (softverska rješenja za transportni menadžment TMS), Railcargo (željeznički transporti) i paketnu službu Gebrüder Weiss koja je član austrijskog DPD-a. Ovo udruživanje omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reagira na zahtjeve klijenata. Na temelju mnoštva ekoloških, ekonomskih i društvenih mjera, obiteljsko poduzeće, čija povijest u transportnoj industriji seže unazad više od 500 godina, danas se smatra predvodnikom po pitanju održivog gospodarenja.

PROMO