Grupa Podravka: Rast neto dobiti 80 posto

Koprivnička kompanija u prvom je polugodištu ostvarila dobit od 31,2 milijuna kuna, dok je ukupna prodaja manja četiri posto

U prvih šest mjeseci 2010. godine ostvarena neto dobit Grupe Podravka iznosi 31,2 milijuna kuna što predstavlja rast od čak 80 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je u petak iz Uprave koprivničke kompanije.

Neto dobit Grupe Podravka bez izvanrednih stavki veća je za 61 posto i iznosi 57 milijuna kuna dok su operativni troškovi manji su za 92,9 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani.

Nadalje, najveći pad ostvaruju opći i administrativni troškovi i to 19 posto ili 28,1 milijuna kuna, te kažu iz Podravke, u idućem razdoblju, s uspostavljanjem nove organizacije, očekuju daljnji pad udjela općih i administrativnih troškova u operativnim troškovima.

Ukupna prodaja Grupe Podravke u prvoj polovici 2010. godine iznosila je 1,66 milijardi  kuna i manja je za 4 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine.

Prodaja strateškog poslovnog područja (SPP) Prehrana i pića iznosila je 1,3 milijarde kuna, što je također pad od 4 posto, dok je prodaja SPP Farmaceutika iznosila 346,9 milijuna kuna i zabilježila pad od 6 posto. Usprkos padu prodaje na domaćem tržištu, inozemna tržišta ostvarila su rast od 2 posto.

Povodom objave rezultata poslovanja, predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković izjavio je kako su fokusirani na kategorije i inozemna tržišta s najvećim potencijalom rasta, poput uvođenja specijalnih dodataka jelima na tržištu Poljske, kroz ekspanziju branda Vegeta. (Bankamagazin)

Prethodni članakAnaliza cijena prvog polugodišta
Sljedeći članakKonzum pripojio Riječku tvornicu konopa