OstaloLogistikaHrvatska pošta nabavila 27 novih kamiona

Hrvatska pošta nabavila 27 novih kamiona

U vozni park Hrvatske pošte stiglo je 27 novih kamiona marke Iveco za prijevoz pošiljaka. Nabavljena su 24 kamiona nosivosti 10 tona i tri srednje teška kamiona nosivosti pet tona. Na primopredaji vozila nazočili su članovi Uprave Hrvatske pošte, Siniša Šukunda i Hrvoje Parlov, te direktor tvrtke Benussi, Silvano Benussi, sa suradnicima.

U nabavu kamiona uloženo je 2,71 milijuna eura bez PDV-a, a u cijenu petogodišnjeg ugovora uračunati su troškovi održavanja, troškovi osiguranja i kasko-osiguranje. Novonabavljeni kamioni zamijenit će slična vozila iz 2017. koja su ukupno prešla 12,5 milijuna kilometara.

Novi kamioni imaju motore koji se odlikuju smanjenom potrošnjom goriva, kao i manjim troškovima održavanja te udovoljavaju vrlo strogim Euro VI C ekološkim normama emisije štetnih plinova.

U skladu s transformacijom poslovanja u održivo i zeleno Hrvatska pošta nastavlja osuvremenjivati svoj vozni park nabavom vozila koja manje onečišćuju okoliš i omogućuju učinkovitije obavljanje poslova transporta pošiljaka i ostalog tereta. Početkom godine dovršen je i dosad najveći ciklus nabave električnih vozila. Od listopada 2022. do siječnja 2023. Hrvatska pošta preuzela je 157 novih električnih vozila, a nabavom su prvi put obuhvaćeni i dostavni kombiji. Poštanski zeleni vozni park sada ima više od 320 električnih vozila koja uključuju 114 kombija i lakodostavnih vozila.

Uz širenje zelenoga voznog parka, Hrvatska pošta proširuje i vlastitu mrežu punionica za električna vozila. Dosad je postavila već oko 40 punionica, a do sredine ove godine bit će ih više od 80. Punionice će se nalaziti u 18 gradova, od Osijeka do Dubrovnika, čime će se osigurati preduvjeti za širenje flote električnih vozila diljem Hrvatske.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...