Hrvatske vinarije na sajmu BeoWine

Sunce, zemlja i ljudi, sljubljeni u najbolje vinske sorte – tim se sloganom na 6. Međunarodnom sajmu vina BeoWine, koji se održava od 19. do 22. veljače u Beogradu, u organizaciji Udruženja vinarstva HGK predstavlja 20 hrvatskih vinarija i to kroz projekt “Vina Croatia – Vina Mosaica”.

Na sajmu sudjeluju regionalni i svjetski poznati proizvođači vina, a svake se godine održava i renomirano natjecanje vina.

Ove godine hrvatska vina osvojila su “Visoku zlatnu medalju” (Erdutski vinogradi – Traminac mirisavi 1997.), što je veliki uspjeh jer samo dva vina na natjecanju mogu osvojiti to priznanje.

Od ostalih medalja osvojeno je pet zlata (tri je uzela Vinarija Jokić te po jedno Vinarija Škaulj i vinarija De Georgiis), četiri srebra i dvije brončane medalje.

Hrvatski se vinari predstavljaju kroz četiri regije (Istra i Kvarner, Dalmacija, Slavonija i hrvatsko Podunavlje te Bregovita Hrvatska) temeljem brend strategije “Vina Croatia – Vina Mosaica” na 84 m² štanda.

Izlaganje hrvatskih vina i vinarija na sajmu BeoWine samo je jedna od aktivnosti promocije hrvatskih vina na tržištu Republike Srbije koje su predviđene projektom “Vina Croatia – Vina Mosaica”.

Osim toga, predviđen je i niz drugih aktivnosti i medijskih promocija među kojima su i godišnje kušanje vina u Beogradu u svibnju te promocija u trgovačkom centru u Beogradu u rujnu.

Naime, Hrvatska gospodarska komora, kroz Udruženje vinarstva, okuplja hrvatske proizvođače vina sa svrhom ujedinjenog tržišnog nastupa, uspostavljanja preduvjeta za povećanje prodaje na domaćem i izvoznim tržištima te, u konačnici, djelovanja na povišenje konkurentnosti domaćih vina, odnosno stvaranje proizvoda s višom dodanom vrijednosti.

Vinarije koje sudjeluju na sajmu BeoWine su: Agrolaguna d.d., Badel 1862 d.d., Belje d.d., De Georgiis d.o.o., Iločki podrumi d.d., Kabola d.o.o., Jako vino d.o.o., Vinarija Jokić d.o.o., Vinarija Škaulj, PP Orahovica, Zlatan Otok d.o.o., Lagradi d.o.o., Degrassi d.o.o., PZ Vrbnik, Kutjevo d.d., OPG Eliđo Pilato, Erdutski vinogradi d.d., Kozlović d.o.o., Matuško i PZ Postup.

Paralelno s navedenim aktivnostima promocije, u siječnju je započelo prikazivanje serijala “Vina Croatia – Vina Mosaica” na N1 televiziji koja se prikazuje regionalno (Hrvatska, Srbija, BiH) i koju je moguće pratiti svaku subotu i nedjelju u 21 sat.

Prethodni članakEva party tuna
Sljedeći članakIkea ulaže tri milijarde eura u nove trgovačke centre