HTHrvatski Telekom unaprijedio je svoju ponudu mobilnih tarifa za poslovne korisnike, koji sada uz najbrži 4G internet od 150 Mbit/s dobivaju i višu razinu sigurnosti i veći prostor za pohranu uz bolje ponudu roaminga i internacionalnih poziva.

Novim tarifama HT omogućuje najbolji izbor prilagođen u potpunosti potrebama korisnika na najboljoj mreži, s najvećom 4G pokrivenosti i najvećim brzinama.

“Najbolje tarife” korisnicima nude individualizirani pristup u izboru tarifa, uz niz pogodnosti unutar najbrže 4G mreže u Hrvatskoj.

Nove tarife odgovor su na želje poduzetnika izražene u istraživanju koje je za HT među 200 hrvatskih malih poduzetnika i njihovih zaposlenika provela agencija Ipsos Puls.

Istraživanje je pokazalo da je sigurnost podataka i njihovo čuvanje najvažnije za 45 posto malih poduzetnika, zbog čega je HT svim svojim poslovnim korisnicima u tarife uključio uslugu pohrane podataka (Cloud Storage) i sigurnosnu aplikaciju Lookout.

Podaci poslovnih korisnika mobilnih usluga HT-a koje je korisnik uploadao na Cloud Storage maksimalno su sigurni, jer se čuvaju na serverima u podatkovnom centru HT-a, koji se nalazi u Hrvatskoj. Usluga je sinkronizirana sa svim uređajima korisnika koji tako može, primjerice, sa svog laptopa pristupiti podacima koji se nalaze na njegovu telefonu.

Unutar Cloud Storagea korisnici također imaju i mogućnost integracije drugih pružatelja diskovnih prostora u oblaku, što omogućuje slanje, primanje i dijeljenje velikih datoteka bez poteškoća ili zatrpavanja e-mail sandučića.

Dodatnu sigurnost pruža aplikacija Lookout, koja također dolazi u svim poslovnim tarifama HT-a. Uz Lookout korisnik nikada ne može izgubiti svoje podatke, čak i ako izgubi svoj mobitel ili mu ga ukradu.

Lookout omogućuje lokaciju i slanje prilagođenih poruka na izgubljeni uređaj, nadzor zlonamjernih postupaka, backup kontakata i fotografija, a korisnika upozorava kada se ukloni SIM kartica, uređaj prebaci na zrakoplovni način rada ili kada nema pristup internetu dulje od pet minuta.

S aplikacijom Lookout i pohranom podataka, poslovni korisnici HT-ovih mobilnih usluga mogu biti sigurni u svaku transakciju prilikom mobilnog plaćanja te u potpunu sigurnost i dostupnost dokumenata pohranjenih na svom mobilnom uređaju.

Cloud Storage i Lookout ne naplaćuju se dodatno, a Cloud Storage ne troši podatkovni promet tarife.

Istraživanje Ipsos Pulsa pokazalo je da više od 70 posto korisnika želi sudjelovati u kreiranju svoje tarife, a iako roaming nije od presudne važnosti, mali poduzetnici željeli bi ga imati u tarifi, ali uz mogućnost aktivacije po potrebi.

Upravo za njih je HT pripremio tarife Najbolja Traveler+ i Najbolja Executive+, koje nude dva puta, odnosno pet puta besplatnu aktivaciju opcija Travel&Talk day i Travel&Work day sa 100 minuta razgovora ili 100 MB roaminga, što je više nego dovoljno za bezbrižno surfanje i pričanje u roamingu.

S obzirom da 44 posto HT-ovih poslovnih korisnika preferira uključene pozive iz Hrvatske prema zemljama Europskog gospodarskog prostora (EU, Island, Lihtenštajn i Norveška), u ove dvije tarife uključeno je i 100 odnosno 1000 besplatnih minuta razgovora svaki mjesec prema tim zemljama .

Prema istraživanju Ipsos Pulsa, gotovo 50 posto korisnika usluga HT-a ima tarifu koja ih zadovoljava , dok 22 posto gotovo svaki mjesec premaši tarifno ograničenje. Kada ga prijeđu, većina korisnika (58 posto) prelazi na manju brzinu pristupa koju im omogućuje tarifa, dok ih 23 posto kreće u potragu za besplatnom Wi-Fi mrežom.

Među ponuđenim opcijama dodatnog podatkovnog prometa prednjači automatska aktivacija dodatnog prometa u istoj količini koja je uključena u tarifu (28 posto korisnika), dok je najmanje popularna kupnja dodatnog prometa po megabajtima (7 posto).

Usluge s dodanom vrijednošću ne utječu bitno na izbor poslovnih tarifa: 62 posto ih uopće nema u tarifi, a šest posto ih ima, ali ih uopće ne koristi. Među poduzetnicima koji žele dodatne usluge, najpopularnija je navigacija, za koju je 36 posto korisnika spremno i dodatno platiti, potom sigurnost osobnih podataka i njihovo čuvanje (27 posto) te pomoć na cesti, koju je spremno dodatno platiti 26 posto korisnika.

HT je početkom ove godine pokrenuo investicijski ciklus, vrijedan 1,3 milijarde kuna. Investicije su prije svega usmjerene upravo u izgradnju infrastrukture za brzi internet. Planira se da će se do kraja godine ostvariti pokrivanje 60 posto populacije 4G pokretnom mrežom s brzinama do 150 Mbit/s.

PROMO