Uređaji iz nove Matebook serije odlikuju se elegantnim dizajnom, snažnim performansama te drugim tehnološkim dostignućima

Huawei je predstavio tri nova uređaja iz MateBook serije, proširivši tako svoju ponudu mobilnih uređaja. Novi Huawei MateBook X, Huawei MateBook E i Huawei MateBook D odlikuju se dinamičnim značajkama i predstavljaju novi spoj mobilnosti i osobnih računala.

Predstavljanjem nove MateBook serije Huawei ponovno dokazuje svoju posvećenost inovacijama, a novi uređaji na tržište dolaze tijekom ljeta ove godine. Korisnicima koji su stalno u pokretu, ovi uređaji pružit će profinjeno mobilno iskustvo, a njihove ključne značajke uključuju:

Huawei MateBook X: Učinkoviti 13-inčni prijenosnik sa sustavom hlađenja bez ventilatora odlikuje se omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88 posto i rubovima oko zaslona debljine svega 4,4 mm. Dolazi s izborom snažnih Intel Core i7 te i5 procesora sedme generacije, Dolby Atmos sustavom zvukom te inovativnom Power tipkom s čitačem otiska prsta.

Huawei MateBook E: Elegantan 2 u 1 notebook s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84 posto, opremljen je novom Folio tipkovnicom s najvećim kutom podešavanja do čak 160 stupnjeva, kao i izborom sedme generacije Intel Core i5 i m3 procesora te 2K zaslonom osjetljivim na dodir.

Huawei MateBook D: Dinamičan 15,3-inčni prijenosnik s omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83 posto, kutom gledanja od 178 stupnjeva, opremljen izborom sedme generacije Intel Core i7 ili i5 procesora, uz mogućnost opremanja NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom i Dolby Atmos sustavom zvuka.

“Prekrasna estetika novog dizajna i izuzetne performanse čine MateBook X i D prvim uređajima koji iskorištavaju impresivne značajke sustava zvuka Dolby Atmos. Savršeno se nadopunjujući s našim pametnim telefonima, nosivim uređajima i pametnim IoT rješenjima, revolucionarni Matebook X, MateBook D i MateBook E korisnicima će pružiti sve što im je potrebno za potpunu povezanost u digitalnom svijetu”, izjavio je predsjednik tvrtke Huawei Consumer Business Group Richrad Yu.

Stil, mobilnost i globalna povezivost
Huawei MateBook X dizajniran je za postizanje iznimnih performansi i spaja mnoštvo različitih značajki kako bi zadovoljio potrebe korisnika koji žele učinkovit i elegantan uređaj. S omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 88 posto, tankim rubovima zaslona debljine svega 4,4 mm te impresivnim 3:2 omjerom zaslona, uređaj nudi još bolje vizualno iskustvo.

Uređaj je opremljen i Huaweijevom Space Cooling tehnologijom koja omogućuje sustav hlađenja bez ventilatora pomoću gel kapsula, koje se uobičajeno koriste u području aeronautike, a pokretan je snažnim Intel Core i7 ili i5 procesorima sedme generacije.

Dizajn bez ventilatora zaslužan je za kompaktan dizajn uređaja, bolju ergonomiju i nečujan rad, uz mnogo manju mogućnost kvarova povezanih s nakupljanjem prašine i blokiranjem ventilatora. Inspiriran Huaweijevim flagship uređajima prepoznatljivog premium izgleda i estetike, Huawei MateBook X dostupan je u tri boje: Prestige zlatnoj, Space sivoj i Rose zlatnoj.

Uređaj se odlikuje zaslonom 2K rezolucije, koji je od mogućih oštećenja zaštićen pomoću Corning Gorilla Glass stakla, Eye comfort tehnologijom te baterijom kapaciteta 41,4 Whr. MateBook X uz to je i prvi prijenosnik opremljen Dolby Atmos sustavom zvuka i zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby. Po prvi puta, korisnici i na prijenosniku imaju mogućnost uživanja u unaprijeđenom surround zvuku reproduciranom kroz ugrađene zvučnike.

Huawei Matebook X koristi i naprednu Huaweijevu tehnologiju čitača otiska prsta koji je kod ovog uređaja integriran s Power tipkom.

Radi na operativnom sustavu Windows 10 s najnovijom Windows Hello značajkom te se korisnici putem otiska prsta odmah povezuju s vlastitim računom.

Dodatno, ugrađeni MateBook Manager omogućuje jednostavno povezivanje uređaja s Huaweijevim pametnim telefonima.

Huawei MateBook E je Huaweijev 2 u 1 uređaj nove generacije sa zaslonom rezolucije 2K te omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 84 posto.

Uređaj je opremljen naprednom Folio tipkovnicom koja se može zakretati do 160 stupnjeva, a dostupan je u plavoj, smeđoj i ružičastoj boji.

Odlikuje se i unaprijeđenim mogućnostima spajanja u odnosu na prethodnika, a pokretan je Intel Core i5 procesorom sedme generacije.

Uz to, ovaj uređaj donosi i sustav Dolby Audio Premium koji korisnicima pruža izvrsno multimedijalno iskustvo.

Opremljen je baterijom kapaciteta 33.7Wh i koristi napredan enkripcijski čip za potvrđivanje autentičnosti otiska prsta čime korisnicima omogućuje još višu razinu sigurnosti.

Uz to, MateBook E može se opremiti različitim dodacima, uključujući i novi multifunkcionalni MateDock 2 i MatePen.

Huawei MateBook D je 15,6-inčni prijenosnik debljine svega 16,9 mm i tankog okvira zaslona od 6,2 mm. Odlikuje se velikim kutom gledanja od 178 stupnjeva i omjerom veličine zaslona i tijela uređaja od 83 posto što ga čini idealnim za sve vrste multimedije.

Napravljen je od aluminija i dostupan je u tri boje: Space sivoj, Champagne zlatnoj i Aurora plavoj.

Uz to, ima i full-size chiclet tipkovnicu te Dolby Atmos sustav zvuka te je opremljen zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Dolby.

Uređaj pokreće Intel Core i7 ili i5 procesor sedme generacije, a dostupan je i u izvedbi s ugrađenom NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom s 2GB GDDR5 video memorije za igranje video igara, a uz bateriju kapaciteta 43.3Wh omogućit će sate i sate zabave. Uređaj dolazi s instaliranim operativnim sustavom Windows 10, uz podršku za Microsoftovog digitalnog asistenta Cortanu koji usklađuje kalendar, šalje elektroničku poštu i poruke te traži potrebne informacije.

PROMO