Međunarodni sajam grafičke industrije i papira Intergrafika i Međunarodni sajam ambalaže i pakiranja Modernpak održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 31. svibnja do 2. lipnja, a na njima će nastupiti ukupno 65 izlagača iz 13 zemalja

Sajmove je najavila pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, Mirka Jozić, članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić te dr.sc. Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma.

Sajmovi će okupiti sve značajnije svjetske i domaće proizvođače opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.

Na Zagrebačkom velesajmu ocjenjuju kako to pokazuje da su Intergrafika i Modernpak najvažniji sajmovi grafičke i ambalažne industrije u regiji.

Izlagači stižu iz Austrije, Belgije, Francuske, Hrvatske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Švicarske, Španjolske te Velike Britanija i Sjeverne Irske.

Posjetitelji će dobiti uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije te moći ostvariti izravne poslovne kontakte i susrete s renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Poslovnoj i širokoj publici predstavit će se put od dizajna, preko tiska, do prodaje i prezentacije gotovih proizvoda, kaže se uz ostalo u priopćenju Zagrebačkog velesajma.