istra-vinograd-largePopularni američki internetski portal za putovanja Shermanstravel.com hvali Istru kao jednu od deset svjetskih vinskih regija u usponu, izvijestila je danas Turistička zajednica Istarske županije.

Stara tradicija vinarstva u Istri je početkom 90-ih proživjela renesansu koja još traje, navode Amerikanci, te ističu podrume Benvenuti, Clai, Kabola i onaj Franca Armana. Kabolina malvazija je, kažu, vrlo popularno vino koje izvrsno prija uz istarske specijalitete poput tartufa i ribljih jela.

U najnovijem izboru deset preporučenih turističkih destinacija, urednici Sherman’s Travela izdvojili su manje poznate vinske krajeve, smještene izvan uobičajenih ruta.

Čitatelje upućuju da će u njima otkriti novu generaciju vinara, izvanredne okuse i krajolike, a sve to uz znatno manje gužve. Istodobno, priopćili su iz Turističke zajednice Istarske županije, Istra je predstavljena kao srcoliki poluotok, prošaran srednjovjekovnim naseljima na brežuljcima i slikovitim gradićima uz more.

Inače, Sherman’s Travel je istaknuti izdavač kvalitetnih sadržaja iz oblasti turizma i putovanja. Njihov osnovni proizvod, newsletter s preporukama za putovanja, svakog tjedna stiže na email adrese oko četiri milijuna primatelja. O relevantnosti njihovih tekstova govori i činjenica da se pojavljuju kao partneri vodećih američkih novina, televizijskih kuća i internetskih pretraživača. (H)