Ja TRGOVAC magazin – rujan 2019.

Glavna tema broja bila je logistika kao poslovni segment koji "udara ritam" svima ostalima i odlučuje o uspjehu cjelokupnog poslovanja kompanija u našem sektoru, a pogotovo u zemlji kakva je Hrvatska s obzirom na broj stanovnika, gustoću naseljenosti...

Lijepa priča

Uoči odlaska u Rovinj na dvanaesto izdanje Weekend media festivala, gdje nas po dobrom starom običaju očekuje pregršt zanimljivih predavanja i prilika za naučiti nešto novoga, pripremili smo naše 86. izdanje magazina za tisak. Sve je spremno, a kada se “osuši boja” imat ćete priliku pročitati intervju s Markusom Pinggerom, operativnim direktorom i članom uprave Supernova grupe koja je zadnjih godinu-dvije krenula u veliki akvizicijski ciklus a sada je usred velikih investicija kojima na hrvatsko tržište donosi i sasvim nove koncepte.

A jednako tako nove koncepte donosi i Facebook s čijom je potpredsjednicom za globalna marketinška rješenja Carolyn Everson razgovarao kolega urednik iz Lebensmittel Zeitunga, Mathias Himberg, te nam je ustupio pravo objave tog vrlo zanimljivog intervjua. Facebook na svojim platformama ima čak 2,7 milijardi korisnika. Pomalo zastrašujuća brojka!

Brojkama i slovima poigrao se kolega Bruno Cvitanović iz tvrtke Brojevi d.o.o. koji nam je u formi pitanja i odgovora približio novitete koje donose Izmjene Pravilnika o porezu na dohodak usmjerene na daljnje smanjenje opterećenja rada i davanja još jednog alata u ruke poslodavcima pomoću kojega mogu nagraditi svoje radnike tako što im neoporezivo mogu platiti troškove prehrane, smještaja, odmora i dr.

Kad smo već kod prehrane možemo spomenuti i najbolji izbor za doručak a to su žitarice pa slobodno pogledajte opsežnu analizu ove kategorije proizvoda, a jednako tako detaljno analizirana je i kategorija sredstava za pranje i održavanje rublja.

Glavna tema broja bila je logistika kao poslovni segment koji “udara ritam” svima ostalima i odlučuje o uspjehu cjelokupnog poslovanja kompanija u našem sektoru, a pogotovo u zemlji kakva je Hrvatska s obzirom na broj stanovnika, gustoću naseljenosti, geografski oblik naše države i ogromne sezonske oscilacije tijekom godine. I na kraju, mogu spomenuti novu egidu – Lijepa priča iz Hrvatske – pod kojom ćemo od ovoga broja pa ubuduće donositi lijepe priče domaćih stručnjaka i njihovih kompanija kao primjera uspjeha. Krenuli smo od tvrtke Badel 1862 kod kojih smo nazdravili Pelinom pa to isto mogu poželjeti i svima vama:

Živjeli!

Prethodni članakHrvatska pošta otvorila novi sortirni centar vrijedan 350 milijuna kuna
Sljedeći članakcargo-partner proslavio otvorenje iLogističkog centra u Ljubljani