Najbolji među najboljima

Kako smo zaključili 2019. tako smo zakoračili i u 2020. godinu. Pišući kratki osvrt na opsežnu temu društveno odgovornog i održivog poslovanja u prosincu, najavio sam kako ćemo ovoj temi posvećivati sve više pažnje u nadolazećim izdanjima. A kako to obećanje bolje ispuniti nego razgovorom s vodećim predstavnikom i zagovornikom održivih praksi u upravljanju na globalnoj razini, ambasadorom Ujedinjenih naroda za ciljeve održivog razvoja i predsjednikom Međunarodne trgovačke komore Paulom Polmanom.


S ovim liderom svjetskoga glasa, koji je gotovo 10 godina bio na čelu Unilevera kada je ova kompanija doživjela procvat, razgovarali smo povodom njegova dolaska u Hrvatsku gdje će u ulozi svojevrsnog domaćina sudjelovati na konferenciji “Podržimo održivo_” koja se održava u Zagrebu 23. ožujka 2020. u organizaciji Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK i Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj – ICC Hrvatska.

Tema ovog prvog broja u 2020. godini su Top brendovi u kojoj smo okupili cijeli panel stručnjaka koji su temeljem svojih podataka, iskustva i analiza dali pogled na vodeće brendove kako lokalno u Hrvatskoj, tako i na globalnoj razini. Zanimljivo je kako se stvari brzo mijenjaju u današnjem super povezanom svijetu, a to možda najbolje ilustrira podatak kako je vrijednost brenda Amazon u samo tri godine narasla za više od 2.000%. Da, dobro ste čuli. Više od 20 puta!

Održivo poslovanje i vodeći brendovi svakako su temeljne vrednote koje se vezuju uz naš projekt Zlatna košarica koja se ove godine održava po peti puta. Stoga, naoštrite olovke jer prijave samo što nisu krenule i rezervirajte si datum 4. lipnja 2020. godine kada je na rasporedu gala svečanost proglašenja najboljih među najboljima.

Digitalno izdanje magazina Ja TRGOVAC pročitajte ovdje.