Jednostavno do održive i reciklabilne ambalaže

Interzero je u zadnjih 30 godina pomogao više od 50.000 klijenata po čitavoj Europi da naprave korake prema održivosti u svom djelovanju

U zadnje vrijeme puno se priča o našem utjecaju na planet i o zakonskim aktima koje države i Europska unija donose kako bi smanjile taj utjecaj i poboljšale mogućnosti za život u budućnosti. S obzirom na to da se količina ambalaže stavljene na tržište iz godine u godinu povećava, upravo optimizacija ambalaže i povećanje njene reciklabilnosti jedan je od načina kako smanjiti utjecaj na okoliš u poslovanju.

Sve stroži EU zakonski zahtjevi za ambalažu
Zakonski zahtjevi za ambalažu sve su stroži sa sve većim naglaskom na mogućnosti recikliranja i korištenja recikliranih materijala. Plastične boce će morati do 2025. sadržavati najmanje 25% recikliranog materijala plastike, do 2030. godine i 30% (SUP), do 2025. godine ciljani udio recikliranja plastične ambalaže je 50%, papirne i kartonske ambalaže 75%, a do 2030. godine 55% za plastiku i 85% za papirnu i kartonsku ambalažu. Do 2030. godine sva plastična ambalaža će morati biti prikladna za recikliranje ili ponovnu upotrebu, što naglašava EU strategija za plastiku.

Analiza ambalaže i reciklabilnost s Interzerom
Interzero na području optimizacije ambalaže već godinama radi s međunarodnim tvrtkama, kojima pomažemo s našim alatima za razvoj održive ambalaže. Dizajniranje reciklabilne, a i dalje funkcionalne ambalaže sve je važniji zadatak za sve proizvođače, pogotovo u prehrambenoj industriji.

Uz našu uslugu certificiranja Made for Recycling za svoje klijente provodimo napredna laboratorijska mjerenja, analize i ekološku dijagnostiku procesa koji omogućuju optimizaciju ambalaže proizvoda prema EU direktivama. Uz pomoć ljestvice ocjenjivanja odredit ćemo granične i ciljane vrijednosti za mogućnost recikliranja Vaših ambalažnih materijala.

Što ako Vaša ambalaža dobije procjenu da nije reciklabilna?
Još uvijek možete napraviti mnogo i mi ćemo Vam pritom pomoći. Uz naše modularno rješenje Made for Circle, zajedno s našim stručnjacima idemo korak po korak dalje prema razvoju reciklabilne i održive ambalaže. Nakon preliminarne analize kojom radimo procjenu trenutnog stanja ambalaže, pretražujemo mogućnosti za alternativne materijale i stvaramo ideju novog koncepta ambalaže – reciklabilnog rješenja. U sljedećem koraku pregledavamo zahtjeve proizvoda i postojeću tehnologiju – strojeve za ambalažu.Kako bismo stvorili konačni dizajn rješenja, moramo još zajedno s Vama definirati i potvrditi novo rješenje, koordinirati ga s dobavljačem ambalaže i na strojevima testirati novi dizajn. Pored toga, radimo i dubinsku analizu mogućnosti recikliranja nove ambalaže i procjenu utjecaja na okoliš. Na kraju procesa možete se odlučiti za certifikaciju Made for Recycling i/ili certifikat utjecaja na okoliš, koji ovjerava certifikacijsko tijelo.

Zašto Interzero?
Interzero je u zadnjih 30 godina pomogao više od 50.000 klijenata po čitavoj Europi da naprave korake prema održivosti u svom djelovanju. Osim usluga vezanih za razvoj održive ambalaže možemo Vam ponuditi i ostale naše usluge.

Naši stručnjaci rado će Vam odgovoriti na sva pitanja vezana za gospodarenje otpadom, a uz našu podršku možete se u potpunosti posvetiti svojim radnim procesima. Dolaskom Interzero stručnjaka na lokaciju klijenta i izvještajem o zatečenom stanju, pripremamo plan kako biste najjednostavnije i najefikasnije postupali. Mjesečno za Vas pratimo promjene u zakonskoj legislativi i savjetujemo Vas kako dalje. Bilo da se radi o gospodarenju opasnim i neopasnim otpadom, ispunjavanju pratećih listova, vođenju forme očevidnika o nastanku i tijeku otpada i pripreme izvještaja za ROO, organizaciji privremenog skladišta, možete se osloniti na nas.

Nudimo i neke digitalne alate poput naše EPR aplikacije kojom jednostavno i sigurno možete ispunjavati obveze vezane za proširenu odgovornost proizvođača.

S nama možete potpuno mirni krenuti prema održivijoj budućnosti, jer mi smo uz Vas na svakom koraku. Kontaktirajte nas i naći ćemo Vama prilagođeno rješenje, da zajedno postignemo naš zajednički cilj – održivije poslovanje koje očekuju Vaši potrošači i partneri, a time ćemo zajedno pomaknuti Dan ekološkog duga još dalje unazad.

Prethodni članakNove di-go gotove mješavine idealno su rješenje za domaći kruh iz snova
Sljedeći članakSektor svinjogojstva u Hrvatskoj u problemima od ulaska u EU