Otkako se prije sedam godina pojavila na tržištu, koprivnička tvrtka Sana delikatese prati, ali i postavlja trendove prehrane u Hrvatskoj, a malim koracima i šire. Od samo nekoliko proizvoda i najpoznatijeg Sana Hummus namaza od slanutka, postali su prepoznatljivi brand ukusnih, zdravih i posebnih delicija te su potrošače, ali i profesionalne kuhare, svakih nekoliko mjeseci iznenadili nečim novim. Kriza uzrokovana pandemijom koja je zahvatila svijet teško je pogodila i Sanu kao malo poduzeće u razvoju, no i ovoga je puta Sana tim nadmašio očekivanja u inovativnosti svojih proizvoda. Inspirirani željom da čuvamo jedni druge, ali i naš planet predstavili su Cool slamke i Cool žličice – jestive i potpuno biorazgradive proizvode na bazi vlakna jabuke.

Riječ je o jestivim revolucionarnim slamkama i žličicama koje nisu alternativa već rješenje mnogih ekoloških problema s kojima se borimo već godinama. Konačno je u EU donesen i zakon o ukidanju jednokratne plastike što je jasan znak da našem planetu treba pomoć i da nema više vremena.

Jestive Cool slamke izrađene su od prirodnih sastojaka kao što su primarno pšenica i vlakna jabuke te zaslađene steviol-glikozidom. Izuzetne su kvalitete i čvrstoće te izdržljive do 60 minuta u hladnim pićima ili smoothieju te čak do 20 minuta u toplim napicima.

Jestive Cool žličice izrađene su od rižinog i kukuruznog brašna te jabučnih vlakana, a zaslađene su sladilima. S njima možete pojesti čak 5 kuglica sladoleda i promiješati omiljenu kavu ili pojesti puding. Žličice su bez glutena.

Upravo činjenica du su biorazgradive Cool slamkama i žličicama daje dodatnu prednost pred drugim prirodnim materijalima jer čak i ako se ne pojedu mogu se lako razgraditi u prirodi. Drugi proizvodi se moraju prvobitno prikupiti kako bi se reciklirali ili pripremili za kompost.

“Cool slamke jedine su slamke na bazi vlakana jabuke u svijetu te smo izuzetno ponosni što ih Sana i Wisefood predstavljaju našem tržištu. Sigurni smo da će biti omiljeni ljetni dodatak sokovima i koktelima. Cool žličice će mnogo kuglica omiljenih sladoleda učiniti još boljima, a mogu se servirati i uz kavu. Vjerujemo da smo ovim inovativnim, potpuno ekološki prihvatljivim proizvodima, donijeli nova rješenja i našim HoReCa partnerima koji za svoje goste sada više nego ikad trebaju pripremiti zanimljive novosti u ponudi te pokazati svoju brigu o zdravlju i okolišu. Nadamo se da ćemo razveseliti mnoge potrošače kao što to činimo kroz naš moto ‘Uživaj zdravo!’ posljednjih godina. Ako će Cool slamke i žličice barem malo pomoći u očuvanju našeg planeta, naš cilj će biti ispunjen”, rekla je direktorica Silvija Repić.

Cool slamke uskoro će biti dostupne u svim većim prodajnim mjestima diljem hrvatske, a kompletni Cool asortiman slamki i žličica može se nabaviti putem web shopa na www.sana-delikatese.hr.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!