festigia-cabernet-sauvignon-2009Festigia Cabernet sauvignon 2009 jedino je hrvatsko vino ovjenčano medaljom na ocjenjivanju u Bruxellesu

Vino Festigia Cabernet sauvignon 2009 iz Podruma Agrolaguna osvojilo je srebrnu medalju na Monde Selection 2011. u Bruxellesu.

Kao jedino hrvatsko vino nagrađeno medaljom na ovom ocjenjivanju, priznanje je tim značajnije jer dolazi od ovog prestižnog nezavisnog međunarodnog Instituta za testiranje i ocjenjivanje hrane i pića.

Monde Selection, utemeljen je 1961. u Bruxellesu, a samo najbolji proizvodi nositelji su oznake Quality Award. Ocjenjivanje Instituta Monde Selection često se uspoređuje s Michelinovim zvjezdicama koje restorani dobivaju za svoju kvalitetu.

Pouzdanost instituta temelji se na znanstvenim analizama i neprestanom poboljšanju metodologije testiranja, a zbog svoje filozofije, iskustva i prepoznatljivosti nagrađenih proizvoda koju je razvio, Monde Selection je posebno cijenjen u svom segmentu.

Nagrađeno vino Festigia Cabernet sauvignon 2009 suho je vino koje krasi duboka rubinsko crvena boja. Ima snažan, izražen i vrlo intenzivan miris voćnog karaktera s malo začina te mirisom dima i kože u pozadini.

Ovo vino je kompleksno, tijela lijepe strukture s mekim i zrelim taninima te je pogodno za odležavanje. Poslužuje se uz odreske, divljač i snažne sireve.