k-plus-paleta-midiS razvojem vlastite trgovačke marke Konzum je započeo 2001. godine te se od tada njezin asortiman kontinuirano širi i obogaćuje novim proizvodima.

Uvođenje trgovačke marke kupcima je pružilo dodatnu komparativnu prednost jer su dobili priliku kupovati kvalitetne proizvode po povoljnijim cijenama.

U sklopu trgovačke marke u maloprodaji su prisutni K plus i Standard proizvodi te Rial proizvodi u veleprodaji. Konzum ujedno razvija i premium segment K plus proizvoda u okviru podmarke Volim najbolje, dok su kategorije neprehrambenih proizvoda obuhvaćene markama K home i K style.

Iz Konzuma ističu kako je ponuda vlastite marke jasno segmentirana kako bi kvalitetno odgovorila na različite želje i potrebe kupaca.

“U tom smislu namjera Konzumove trgovačke marke je pružanje dodatne alternative kupcu u kategorijama proizvoda u kojima smatramo da samo s proizvođačkim robnim markama nismo u mogućnosti zadovoljiti sve segmente potražnje”, navodi Ana Mitrović, voditeljica ureda za odnose s javnošću Konzuma, dodajući kako se razvoj vlastite marke najvećim dijelom temelji na suradnji s domaćim proizvođačima.

Ujedno, kontinuirano se širi asortiman i redizajniraju postojeća pakiranja proizvoda kako bi se postigla bolja vizualna prepoznatljivosti privatne marke na polici.

U Konzumu su posebno ponosni na istraživanje Ipsos Pulsa koje je pokazalo kako “u Hrvatskoj od ukupnog broja potrošača koji kupuju trgovačke robne marke više od polovice (57 posto) smatra da su one jednako kvalitetne kao i brendovi poznatih proizvođača, pri čemu trgovačka marka K-Plus uživa najveću popularnost među potrošačima u Hrvatskoj.”

Iz Konzuma ističu kako se stečeno povjerenje potrošača temelji na sustavnoj kontroli kvalitete proizvoda vlastite marke u svim fazama proizvodnje i distribucije, kao i dodatne kontrole u sklopu Konzumovog laboratorija.

k-plus-volim-najbolje-paleta-large