Kaufland u cijeloj Hrvatskoj provodi “Zeleni dan”

Trgovački lanac je donirao preko 2000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna, a jedan dio zaposlenika volontirao je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem

Dragan Pavlović, voditelj poslovnice Kauflanda u Sloboštini

U sklopu društveno odgovornog projekta “Kaufland škola voća i povrća” kojim će taj trgovački lanac djeci u osnovnim školama do kraja ove školske godine donirati gotovo 120 tona svježeg voća i povrća, pokrenuta je još jedna akcija.

Na 40 lokacija diljem zemlje zaposlenici Kauflanda volontirali su i uredili okoliš. Velik dio njih posjetio je svoju partnersku školu ViP gdje su uredili školski vrt i okoliš. Kako bi se to moglo provesti, trgovački lanac je donirao preko 2000 različitih sadnica te pakete alata u vrijednosti od gotovo 50.000 kuna. Drugi dio zaposlenika volontirao je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem s kojim su primjerice čistili plaže ili uredili parkove. Svi zaposlenici Kauflanda koji su se prijavili i pokazali da im je stalo do humanitarnog rada, dobili su plaćeni radni dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Projekt “Kaufland škola ViP” od početka ovogodišnjeg natjecanja prati i poznata voditeljica i majka trogodišnjeg djeteta, Marijana Batinić.

“Djeca danas sve manje žive u doticaju s prirodom, pa je projekt kojeg je pokrenuo Kaufland sjajna prilika da im ukaže na neke nove vrijednosti. Mislim da je to odličan primjer i nama roditeljima kako trebamo učiti svoju djecu da nam sve vrijedno što dobivamo daje upravo naša Zemlja i da ju moramo čuvati”, naglasila je Marijana.

“Ovom nacionalnom akcijom želimo skrenuti pažnju na očuvanje okoliša. Sudjelovalo je preko 200 naših zaposlenika kojima ovim putem želim reći hvala. I u drugim područjima našeg poslovanja provodimo mjere vezane uz zaštitu okoliša i klime. Ekološka osviještenost našeg poduzeća očituje se već u fazi projektiranja novih poslovnica u kojima primjenjujemo energetski učinkovite tehnike i sisteme koji prate svjetske trendove”, kazao je Vladimir Tomko, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d..

Prethodni članakKvaliteta, tradicija i znanje
Sljedeći članakPolubijeli i integralni kruh na vrhu popisa