NovoLaguna Histria - harmonična svježina malvazije

Laguna Histria – harmonična svježina malvazije

malvazija-laguna-histria-2010-largeMalvazija je najzastupljenija bijela sorta Istre koja se, uz istaknuto mjesto u velikoj obitelji vina malvazije, smatra autohtonom sortom ovog područja.

Kao svojevrsni simbol Istre u vinarskom smislu, ljubav prema tom vinu prenosi se iz generacije u generaciju.

Porijeklo sorte potječe iz Grčke, pretpostavlja se da je u Istru stigla oko 1300 g. u vrijeme vladavine Venecije. Malvazija se smatra zahvalnom sortom te je prije dvadeset godina od svih sorata u Istri bila zastupljena s čak 80 posto.

S vinogorja zapadne Istre dolazi ovogodišnja berba Agrolagunine Malvazije Laguna Histria, kvalitetnog suhog vina laganog, harmoničnog i profinjenog okusa, te svježeg mirisa na bagrem.

Skladne kiseline ovoj malvaziji daju svježinu i pitkost. Ova mlada malvazija odlikuje se žutozelenom bojom, a redizajnirana etiketa i novi Stelvin-lux čep  daju mu eleganciju i suvremenost.

Nova boca dolazi s novim Stelvin-lux zatvaračem koji omogućava jednostavno točenje, lako otvaranje, praktično zatvaranje i maksimalnu zaštitu jednom otvorenog vina.

Navojni zatvarač za vino Stelvin-lux predstavlja zadnju generaciju stelvin čepova s umetkom od aluminijske ljuske.

Ova inovacija prihvaćena je u svijetu u poznatim i priznatim vinarijama, a u Hrvatsku vinsku industriju tek polako ulazi.

Činjenica da ovaj čep maksimalno štiti vino od vanjskih utjecaja, kao i njegova organoleptička svojstva i svježinu, te daje odlične rezultate očuvanja vina u bocama, pretpostavka je da ćemo se sve češće susretati s ovakvim zatvaračem nove generacije.

Ovo svježe, mlado i pitko vino pije se kao aperitivno vino, a najbolje ga je poslužiti na 10-12°C. Odlično se sljubljuje s tjesteninom i ribom, te u blagdansko vrijeme i s bakalarom.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...