Premijer Republike Sjeverne Makedonije Zoran Zaev s ministrom prometa i veza Blagojem Bočvarskim i gradonačelnikom Skopja Petreom Šilegovom sastao se s vodstvom Lidla kako bi razgovarali o investiciji njemačkog trgovačkog lanca u toj zemlji.

Premijer Zaev naglasio je da su nove investicije od velike važnosti za zemlju kako bi se povećala ponuda, nova radna mjesta i unaprijedilo ukupno gospodarstvo. Uprava Lidla predstavila je planove nove investicije odnosno izgradnje vlastitog modernog logističkog centra koji će imati sve međunarodne certifikate Lidla i koji će služiti kao centar za opskrbu tržišnog lanca.

Na sastanku u vezi sa strategijom širenja naglašeno je da će sva prodajna mjesta koja Lidl planira otvoriti u zemlji biti pozicionirana u gradovima s održivom demografskom i ekonomskom snagom.

Lidlovi planovi ulaganja u Sjevernu Makedoniju su postizanje dugoročne, održive i odgovorne suradnje, kako s kupcima, poslovnim partnerima, tako i sa zaposlenicima, ali istovremeno djelovanje kao društveno odgovorna kompanija s odgovornošću za zaštitu okoliša. Rukovodstvo kompanije Lidl naglasilo je da se nada konstruktivnoj suradnji s makedonskim institucijama i u budućnosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!