Marodi se fino sredio: predstavljamo novu brend strategiju i dizajn

Vodeći hrvatski proizvođač suhe tjestenine odgovorio na tržišne trendove i potrebe potrošača

Da vrhunska tjestenina može biti hrvatski proizvod, već više od 30 godina dokazuje međimurski Marodi, vodeći domaći proizvođač suhe tjestenine. Spajajući lokalnu tradiciju sa suvremenom proizvodnjom i kontinuiranim ulaganjima, ovaj se domaći brend tjestenine uspješno nadmeće s puno slavnijim globalnim markama. U povodu plasmana nove premium linije valjane tjestenine, te kako bi svoju kvalitetu približili i nekim novim obožavateljima i tržištima, Marodi je zakoračio u proces ponovnog brendiranja te redizajnirao cijeli svoj asortiman.

Nova brend strategija i redizajn ambalaže rezultat su suradnje s agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Trendovi se kreću u smjeru kućne izrade tjestenine, majstorskih proizvoda, tekstura koje omogućuju bolje prianjanje umaka i retro stila. Današnji potrošači veći su gurmani, spremniji isprobati i naučiti nešto novo. Iako “gurmanske” varijante tjestenine zbog socioekonomskih faktora trenutno ne pokazuju ohrabrujuća kretanja, to ne znači da za njima nema potrebe te upravo otvaraju nišu koju jeftinije marke ne zadovoljavaju.

Brend Marodi zato je dobio novo pozicioniranje koje se može sažeti u rečenici – kvaliteta je najbolji dodatak – a proizlazi iz uvida da je kvalitetna tjestenina fina i kad se jede sama. Brend Marodi želi kvalitetnim sirovinama, inovativnim i beskompromisnim pristupom, u visoko kontroliranim i suvremenim uvjetima pomicati granice u stvaranju izvrsnih proizvoda koji zadovoljavaju očekivanja kupaca i generiraju obostrano zadovoljstvo. Lakom dostupnošću i svim oblicima komunikacije Marodi želi educirati kupce o prehrani, sastojcima i kulinarskim mogućnostima, a kupcima osigurati najkvalitetniji i najbrži užitak za stolom.

Dizajn ambalaže je, kao i logotip, pojednostavljen i pročišćen u skladu s modernim dizajnerskim tendencijama. Prepoznatljiva žuta boja dobila je na izražajnosti, tipografija je mekša i „toplija“, a glavni benefiti proizvoda, sastojci i upute za duljinu kuhanja, istaknuti su na jasan način kroz cijelu liniju.

Uz novu liniju proizvoda valjane tjestenine, potrošači u redizajniranoj ambalaži sada mogu pronaći i sve ostale Marodi premium proizvode – tradicionalne i druge rezance te sitnu tjesteninu za juhu, kao i talijanske oblike tjestenine za prilog. Marodi se u Hrvatskoj nalazi u gotovo svim trgovačkim lancima, a uz pakiranje od 400 grama, u ponudi ima i pakiranje od 1 kilograma za restorane i velike kuhinje.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMMF: Rast hrvatskog gospodarstva u 2023. znatno iznad prosjeka eurozone
Sljedeći članakMali trgovci traže ograničenje marže, a ne cijena