Martin Evačić ponovno izabran za predsjednika HUP-Udruge trgovine

“Prilagođavamo se i nastavljamo inovirati, optimizirati opskrbne lance i koristiti tehnologiju kako bismo se nosili sa svim izazovima”, kazao je Evačić zahvaljujući na povjerenju koje mu je ukazano još jednim mandatom

Na Izbornoj Skupštini HUP-Udruge trgovine izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika Udruge izabran je Martin Evačić (NTL), a za dopredsjednike Danijel Vidiš, (SPAR Hrvatska) te Mirko Budimir, (Delfin) koji je predstavnik malih trgovaca unutar HUP-a.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Slađana Bastašić, glavna direktorica strateškog distribucijskog područja Atlantic grupe, Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave, Pevex d.d., Marijan Bošković, financijski direktor, BIPA d.o.o., Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija, Tommy d.o.o., Antun Meštrović, direktor, Ultra gros d.o.o., Mirjana Palada Kmetović, članica Uprave, Plodine d.d., Tomislav Smolčec, izvršni direktor i član Uprave, METRO Cash & Carry Hrvatska i Hrvoje Šimić, predsjednik Uprave, Tekstilpromet d.d., Plodine d.d.

Martin Evačić zahvaljujući na povjerenju koje su mu članovi ukazali u još jednom mandatu naveo je: “Trgovina je u zadnjih nekoliko godina funkcionirala u posebnim uvjetima poslovanja. U proteklim godinama suočili smo se s različitim krizama, 2020. godine s pandemijom COVID-19, što je donijelo za kompletno gospodarstvo, a tako i u djelatnost trgovine niz restrikcija i dodatne regulacije. Osim toga, rat u Ukrajini i energetska kriza dodatno su poremetili dobavne lance i cijene energenata. Sve to izazvalo je inflaciju kakve se ne sjećamo niz godina, što je prouzročilo dodatne regulatorne mjere Vlade RH, koje zadiru u načela slobodnog tržišta, a rezultirale su padom profitabilnosti u trgovini. Osim toga stalnim izmjenama ZZNTP bitno je sužen manevarski prostor trgovaca u ugovaranju roba s dobavljačima. Isto tako donesene su izmjene Zakona o trgovini, izmjene Zakona o zaštiti potrošača koje smo ocijenili kao otežavajuće, naročito s gledišta dodatnog administriranja kao i smanjenja mogućnosti provođenja akcijskih prodaja, što u konačnici ide na štetu krajnjih potrošača. No iako krize donose nepredviđene i neželjene posljedice, trgovina je pokazala iznimnu fleksibilnost brzim promjenama globalnim izazovima i potrošačkim stilovima. Prilagođavamo se i nastavljamo inovirati, optimizirati opskrbne lance i koristiti tehnologiju kako bismo se nosili sa svim izazovima”, istaknuo je Evačić zaključivši kako trgovci okupljeni u Udruzi, iako konkurenti, u svim izazovnim vremenima pokazuju zajedništvo u zastupanju interesa industrije, a tako će Izvršni odbor nastaviti i u narednom razdoblju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakFortenova grupa na pragu rješavanja sankcioniranih dioničara u vlasničkoj strukturi
Sljedeći članakKonzum i MultiPlusCard i ovih blagdana pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija