Iako je vrijeme u kojemu trenutno živimo i radimo puno novih prepreka, osječku tvrtku Meggle to ne zaustavlja. Uz njihove vrijedne radnike i pogone koji rade bez zastoja kako bi se proizvodi na vrijeme našli na policama trgovina i Meggle donacijski program ide i dalje. Već godinama surađuju s lokalnim humanitarnim udrugama, a tako se nastavilo i dalje jer kako kažu, baš sada je najpotrebnije.

Iz tvrtke je objavljeno kako će više od 13.000 svojih mliječnih proizvoda donirati osječkim udrugama Rijeka ljubavi i Crveni križ.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi od 2011. godine djeluje s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima, obiteljima s više djece koji žive na rubu siromaštva, zlostavljanim osobama, osobama liječenim od različitih vrsta bolesti i ovisnosti kao i drugim udrugama djece s posebnim potrebama.

Udruga Crvenog križa u Osijeku jedna je od najdugovječnijih, a datira iz ranih osamdesetih godina 19. stoljeća. Od tada sve do danas, pokretač je velikog broja projekata humanitarne i zdravstvene prirode, pomaže u elementarnim nepogodama i katastrofama te je organizator brojnih zdravstvenih akcija, poput dobrovoljnog darivanja krvi.

“Čast nam je i izuzetno zadovoljstvo što i dalje možemo pomoći lokalnoj zajednici, posebno u ovim trenutcima kada im svaka pomoć dobro dođe, a planiramo nastaviti tako i u budućnosti. Iako se trenutno najviše govori o socijalnoj distanci, ne smijemo zaboraviti niti na socijalnu odgovornost prema lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo. Možda si fizički ne možemo pružiti ruke, ali potporu i pomoć svakako možemo”, zaključuju iz Megglea.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!