Metro Cash & Carry uveo beskamatne kredite

„Kupi sada – plati poslije sezone!“ naziv je akcije koja vrijedi za pravne osobe

Metro Cash & Carry je u suradnji sa Zagrebačkom bankom uveo mogućnost kratkoročnog i beskamatnog kreditiranja kupnje za pravne osobe u iznosima od 2.000 do 20.000 eura.

Uvedena usluga dio je procesa prilagodbe Metroa aktualnoj gospodarskoj situaciji, navode iz trgovačkog lanca, a kupcima će omogućiti korištenje kratkoročnih kredita uz valutnu klauzulu u eurima bez plaćanja kamate i naknade za obradu kreditnog zahtjeva, koje podmiruje Metro.

Minimalni iznos kredita iznosi 2.000 eura, a maksimalni 20.000 eura. Kredit se može otplatiti na dva načina: jednokratno, i to tri mjeseca od dana korištenja kreditnih sredstava, ili u mjesečnim ratama na rok do šest mjeseci od dana korištenja kredita, s tim da se kredit otplaćuje u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan plaćanja.

Svi kupci zainteresirani za ovakav način financiranja kupnje u veleprodajnim centrima Metroa dobit će predračun za odabranu robu, koji će uz zahtjev za kredit dostaviti bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke.

Kupcu, koji zadovoljava uvjete kreditne sposobnosti, sklopit će Ugovor o kreditiranju, temeljem kojeg će se kreditna sredstva isplatiti na račun Metroa, nakon čega kupac preuzima robu.

Rok realizacije kredita traje maksimalno četiri dana.

Prethodni članakMercator lani ostvario 40,7 milijuna eura neto dobiti
Sljedeći članakPriča o siru Dragec