Microsoft Hrvatska posvećen je pružanju relevantnih, pristupačnih i inovativnih rješenja neprofitnim organizacijama čiji je fokus na odgovaranju na najznačajnije izazove s kojima se svijet suočava. Inicijativa Tech for Social Impact neprofitnim organizacijama daje pristup dostupnim tehnologijama i alatima svih veličina kako bi im pomogla u postizanju ciljeva. Sve kvalificirane neprofitne organizacije mogu dobiti donacije i ostvariti popust na Microsoftove alate i usluge kako bi postigle svoj cilj.

Ova inicijativa također nudi Cloud rješenja kao što su Azure, Dynamics 365 i Microsoft 365. Inicijativa je dostupna i svim neprofitnim i nevladinim organizacijama u Hrvatskoj.

Microsoftovi alati i usluge, dostupni putem Tech for Social Impact inicijative, omogućavaju neprofitnim organizacijama da brže i jednostavnije rade uz pristup vrhunskim uslugama prilagođenim upravo njihovim potrebama. Najpopularnije ponude koje uključuju korisne alate, omogućavaju timski rad uz pomoć Officea 365 bez obzira gdje se nalazili. Organizacije također mogu vizualizirati i analizirati podatke pomoću Power BI Desktop i Power BI Pro, a svoje aktivnosti i operativu mogu optimizirati pomoću Cloud rješenja.

Program donacija nastavlja gotovo četrdesetgodišnju tradiciju Microsofta u pomaganju nevladinim organizacijama. Samo u posljednjih godinu dana Microsoft je donirao više od 234 milijuna američkih dolara u gotovini, softveru i uslugama za 56.365 neprofitnih organizacija u više od 140 zemalja svijeta. Ukupna vrijednost softverskih donacija za 63 neprofitne organizacije, odnosno udruge u Hrvatskoj iznosila je u prethodnoj godini približno 158.538 američkih dolara.

Sve neprofitne i nevladine organizacije i udruge zainteresirane za program Tech for Social Impact mogu provjeriti svoje mogućnosti sudjelovanja na web lokaciji: Neprofitne ponude (microsoft.com).

Umjetna inteligencija za planet Zemlju – donacije za razvoj
Neprofitne udruge i organizacije fokusirane na rješavanje globalnih pitanja okoliša, putem Microsoftovog programa AI for Earth mogu koristiti Cloud i AI alate. Program daje potpore s ciljem podrške projektima koji koriste tehnologije umjetne inteligencije kako bi se promijenio način na koji ljudi i organizacije nadgledaju, modeliraju i upravljaju prirodnim sustavima na planetu. AI for Earth je dio Microsoftovog programa AI for Good koji pruža tehnologije, resurse i znanja kako bi se potaknule organizacije koje se bave rješavanjima najvećih društvenih izazova poput humanitarnih kriza, zdravlja, pristupačnosti i održivosti u očuvanju kulturne baštine.

Microsoftov program AI for Earth je usmjeren na četiri područja koja su od vitalnog značaja za postizanje održive budućnosti:
• Poljoprivreda – prehrana rastuće svjetske populacije
• Voda – očuvanje i zaštita izvora vode
• Biološka raznolikost – praćenje i zaštita ugroženih životinjskih vrsta od izumiranja
• Klimatske promjene – smanjenje utjecaja klimatskih promjena na zajednice.

Imajući na umu da se čovječanstvo suočava sa sve zahtjevnijim izazovima poput klimatskih promjena i stabilne opskrbe vodom, prehrane rastuće populacije i ubrzane redukcije biološke raznolikosti, prilično je teško pronaći rješenja za ove probleme, jer, kada je riječ o razumijevanju funkcioniranja prirodnog svijeta, suočeni smo s nedostatkom informacija koje bi mogle poslužiti za poduzimanje konkretnih koraka s ciljem efikasnijeg upravljanja prirodnim sustavima.

Program AI for Earth pruža donacije za Azure za računala. Te donacije nude Azure kredite u iznosu od 5.000, 10.000 ili 15.000 američkih dolara, ovisno o veličini projekta, za neprofitne organizacije čiji su projekti usmjereni na rješavanje globalnih ekoloških izazova.

Neprofitne i nevladine organizacije i udruge usmjerene na rješavanje problema zaštite okoliša mogu svoje projekte prijaviti na web stranici: AI for Earth Azure Compute Credit Grant Applications.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!