32.3 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 20:47
VijestiZemljaMinistarstvo poljoprivrede putem natječaja dijeli potpore za premije osiguranja

Ministarstvo poljoprivrede putem natječaja dijeli potpore za premije osiguranja

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u ponedjeljak natječaj za dodjelu potpora za financiranje prihvatljivih troškova premije osiguranja za police osiguranja, a ukupno je raspoloživo nešto više od 13 milijuna eura za tu svrhu.

Putem Natječaja za provedbu intervencije 76.01. “Osiguranje poljoprivredne proizvodnje” ukupno je raspoloživo za dodjelu 13,34 milijuna eura, intenzitet javne potpore daje se u visini od 70 posto prihvatljive premije osiguranja, a maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku iznosi 75.000 eura, naveli su iz Ministarstva.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva je od 12 sati 25. rujna 2023. godine do 12 sati 31. prosinca 2023. godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da su unutar Programa ruralnog razvoja provodili i operaciju 17.1.1. “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka”, kojim se dodjeljivala potpora za sufinanciranje premije osiguranja, pri čemu je za oko 46 tisuća zahtjeva korisnika isplaćena potpora u ukupnom iznosu od 97,7 milijuna eura. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...