mlinar-pekarna-ftdMlinsko pekarska industrija Mlinar u prvom je polugodištu ostvarila dobit od 749,15 tisuća kuna, što je rast od 24,6 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Mlinara u prvoj polovici ove godine iznosili su 135,7 milijuna kuna i povećani su 12,3 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 15,6 posto, na 132,7 milijuna kuna.

Mlinar je povećao i ukupne rashode, za 12,2 posto, na 134,9 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi da je rast prihoda i rashoda rezultat razvoja i investicija u poslovanju maloprodajnog lanca i povećanja obujma poslovanja u segmentu veleprodaje.

Mlinar je do 30. lipnja ove godine uložio u investicije 44,3 milijuna kuna i to prvenstveno u preuređenje i otvaranje novih prodajnih mjesta te u novu modernizaciju proizvodnje kruha u Zagrebu, navode iz tvrtke.

Napominju i kako je sukladno okruženju likvidnost otežana, a potrebe za novčanim sredstvima održavaju naplatom potraživanja, kroz vlastitu maloprodajnu mrežu i ugovaranjem bankarskih kredita.

Tvrtka Mlinar u većinskom je vlasništvu Pekare Kruna iz Osijeka. (H)