Ako je za vjerovati najnovijim špekulacijama, čini se kako je na pomolu jedno od većih spajanja u ICT svijetu. New York Post prošlog je tjedna donio priču kako Twitter, navodno, razmatra mogućnost spajanja s Yahooom.

yahoo-twitter-partnership-midiNeimenovani izvor tvrdi da su dužnosnici Twittera održali sastanak s predsjednicom Uprave Yahooa Marissom Mayer, ali da tom sastanku nije nazočio prvi čovjek Twittera Jack Dorsey. Jedan od izvora izjavio je kako činjenica da se na takvom sastanku nije pojavio čelnik jedne od tvrtki govori da tu, zapravo, nema ozbiljnih namjera oko postizanja dogovora i da je u pitanju podizanje prašine.

Ipak, gdje ima dima, ima i vatre, kaže stara poslovica, a ideja o ovakvom spajanju i nije tako luda i nerealna. Drugi izvor tako navodi da bi to moglo biti dobro za obje kompanije, ako bi se riješilo financiranje. On kaže kako je Twitter jedna od najboljih destinacija za instant prenošenje vijesti i da je Yahoo već zagrijan za takvu ideju.

Iz Yahooa po običaju nisu željeli komentirati glasine i špekulacije, no za iste postoji dobra podloga. Prvenstveno se to odnosi na nedavnu izjavu njihove direktorice Marisse Mayer koja je u travnju, u razgovoru s investitorima, rekla kako su ona i menadžment prodaju označili kao prvi prioritet. Dodala je da već postoji velik interes potencijalnih kupaca koji su vrlo dobra i poznata imena u industriji.

Nakon te se izjave u javnosti komentiralo kako je najviše zainteresiran Verizon, no među zainteresiranim imenima, koja su se spominjala po raznim medijima, tih se dana moglo pročitati da listu interesenata čine još i Microsoft, IAC, CBS, The Daily Mail, Time…

Da će se nešto značajno dogoditi u ustroju Yahooa Mayer je naznačila još početkom veljače kada je predstavila nove planove za kompaniju. Oni uključuju značajne promjene u njihovom glavnom segmentu poslovanja, odnosno web biznisu, što uključuje i stranice Yahooa i Tumblra, piše ICTBusiness. (hr.n1info.com)