Možete li zamisliti moderno kućanstvo bez sušilice rublja?

Kupnja sušilice rublja, međutim, kao i sve ostalo u životu, ima svoje prednosti i nedostatke. U ovom članku uspoređujemo pozitivne i negativne aspekte ovog popularnog kućanskog uređaja, i predlažemo model koji se doista isplati

Do prije izvjesnog vremena svi smo normalno funkcionirali bez velikog broja današnjih kućanskih aparata. Međutim, mnogo toga se promijenilo u posljednje vrijeme, a ljudi su danas prezauzeti na poslu s vrlo malo, ili nimalo, slobodnog vremena. Perilica i sušilica rublja, perilica posuđa, kao i brojni drugi mali kućanski aparati, su tu da nam pomognu u užurbanoj i stresnoj svakodnevici.

Da, teško je zamisliti moderan dom bez nje – sušilice rublja! Nije ni čudo što je toliko popularna, podjednako kao i perilica rublja te perilica posuđa, jer su njene prednosti doista brojne.

Zamislite da se navečer vratite s posla, a u perilici vas čeka svježe oprano rublje da ga raširite vani, na sušilu ili užetu na kojem nema dovoljno mjesta, pa se morate dodatno dovijati vješajući pojedine komade odjeće po ogradi balkona i sličnim mjestima. Kao da nije bilo dovoljno stresa tijekom dana!

Sušilica rublja – prednosti i mane
Kupnja sušilice rublja, međutim, kao i sve ostalo u životu, ima svoje prednosti i nedostatke. U ovom članku uspoređujemo pozitivne i negativne aspekte ovog popularnog kućanskog uređaja, i predlažemo model koji se doista isplati.

Dakle, pogledajmo prednosti sušilice rublja:
● Sušilice doista olakšavaju život i štede naše vrijeme. Samo jednim pokretom možete vlažno rublje iz perilice prebaciti u sušilicu, uključite i gotovo! Možete se posvetiti svojoj obitelji, djeci, ili pratiti omiljeni program na TV-u.
● Sušilice također štede prostor. Dok sušila zauzimaju više prostora, a na njima nikad dovoljno mjesta za sve rublje, stroj za sušenje rublja se uklapa u kupaonicu ili ostavu, i u njemu je uvijek posve dovoljno mjesta. Savjet: postavite perilicu i sušilicu jednu na drugu, kako biste mogli uštedjeti dodatni prostor.
● Sušilica rublja je fleksibilan stroj. Pada kiša ili je već prekasno za vješanje rublja vani? Nema tih problema s ovim uređajem. Svoje tek oprano rublje možete osušiti uvijek, bez obzira na vremenske prilike i doba dana.
● Stroj za sušenje rublja pruža ugodan osjećaj. Kada tekstil izvadite iz bubnja, na prvi dojam je prekrasno mekan, i osim toga – nevjerojatno dobro miriše!
● Sa sušilicom rublja radite brzo. Želite nositi svoju omiljenu odjeću večeras, iako je zaprljana? Ne brinite, u stroju će se na vrijeme osušiti i biti spremna, a vi odmorni i zadovoljni.
● Sušilice sprječavaju gužvanje vaše odjeće. Koliko ste puta ostavili rublje dulje u perilici? Da, rezultat je poražavajući, i u najmanju ruku obećava sate glačanja… Ipak, nije sve tako crno, jer sušilica rublja ima funkciju protiv gužvanja, koja opušta tekstilna vlakna u redovitim intervalima, čime se sprečavaju ružni nabori.

Predlažemo sušilicu rublja s toplinskom pumpom Hisense. Maksimalnog kapaciteta od 9 kg, dovoljna je za srednje kućanstvo. Uz mnoštvo standardnih i posebnih programa, a tu je i program za osvježenje tekstila. Nalazi se u razredu energetske učinkovitosti A++, i iznimno je ekonomična – štedi do 51% energije u usporedbi s konvencionalnim modelima A razreda!

Što spada u nedostatke stroja za sušenje rublja:
● Za sušilicu treba izdvojiti dosta novca. Za razliku od konvencionalnog sušenja rublja, morate planirati odgovarajuće, ne male, troškove nabavke, instaliranja i održavanja. Tu su i eventualne popravke, do kojih može doći.
● Stroj za sušenje rublja nije pravi izbor za sve tkanine. Budući da nisu sve vrste tekstila prikladne za strojno sušenje, najprije morate provjeriti jesu namijenjene za sušilicu, inače vas očekuje neugodno iznenađenje!
● Sušilice opterećuju vašu odjeću. Što češće tekstil sušite u stroju, veća je vjerojatnost da će izgubiti na kvaliteti i dobiti rupe.

Kome se sušilica uopće isplati?
Ovaj uređaj će vam biti od koristi ako…
● u vašem kućanstvu ima puno rublja.
● nemate mogućnost objesiti rublje na balkon.
● nemate dovoljno mjesta za više stalaka za sušenje.
● želite pojednostaviti kućanske poslove.
● ne želite sušiti rublje u stanu.
● spremni ste na veće troškove.

Da zaključimo: teško je zamisliti moderno kućanstvo bez sušilice rublja zbog brojnih razloga. Ako želite nabaviti jedan takav stroj, savjetujemo dobro se informirati kako bi kupnja imala smisla i bila isplativa u svim važnim aspektima.

Prethodni članakSandra Vojković nova predsjednica Uprave Pan-peka
Sljedeći članakSirni namazi Zdenka