U ugodnom vrtnom ambijentu restorana Rougemarin održan je Metro Garden Grill na kojem su Metro i partneri Sommar Adria te MMC ugostiteljska oprema predstavili vrhunsku opremu za roštilj iz Metroove ponude. Chef Marin Medak prezentirao je upotrebu premium vrsta ugljena i profesionalne roštilj peći Kopa te pripremio delicije od namirnica hrvatskih dobavljača i vlastitih marki iz Metroovog asortimana.

“Za nas u Metrou, primarni zadatak je upoznati potrebe profesionalnih kupaca i u ponudu Metro centara uvrstiti proizvode koji najviše odgovaraju njihovim potrebama te najnovijim trendovima u HoReCa sektoru. Zato neprestano osluškujemo svoje kupce i prilagođavamo asortiman kako bismo im ponudili vrhunsku ugostiteljsku opremu i široki asortiman lokalno uzgojenih namirnica. Na Metro Garden Grillu okupili smo kupce, partnere i food blogere kako bismo im prezentirali ekskluzivnu ponudu premium ugljena i potpaljivača te upotrebu roštilj peći Kopa koji su najbolji izbor za profesionalne kuhare, ali i za hobi kuhare koji pri pripremi jela biraju samo najbolje”, naglasila je Larissa Jurman, voditeljica kategorije sezone u Metrou.

Na Metro Garden Grillu uzvanici su imali priliku saznati više o vrstama premium ugljena iz Metroove ponude. Ugljen Binchotan jedini je ugljen na svijetu koji omogućuje ponovnu upotrebu, infracrveno i bezdimno roštiljanje, dugotrajnu temperaturu i automatsko gašenje plamena. Novi proizvod na hrvatskom tržištu, ugljen od začinskog drveta Bulky XR (A+++), ručno je pakiran i sječen u velike komade, a omogućava postojanu temperaturu. Woody bezdimni ugljen, poznatiji i kao ugljen za nestrpljive, nudi brzo paljenje, bezdimno grilanje te male količine pepela i odličan je izbor uz koji roštilj ne može poći po krivu.

Na događanju su predstavljeni i sofisticirani BPB briketi od aktivnog uljena proizvedeni u Njemačkoj te potpaljivač od drvene vunice koji je jednostavan za korištenje i ima veliku snagu paljenja i potpaljivač od masline nastao od usitnjenih i prešanih suhih grana masline. Uz demonstraciju primjene ugljena, briketa i potpaljivača na otvorenom roštilju, predstavljena je i upotreba te prednosti profesionalne roštilj peći Kopa, odlične kombinacije peći i roštilja, koja radi na ugljen i dolazi u elegantnom dizajnu, pospješuje brzu pripremu ukusnih jela te zahvaljujući visoko-tehnološkoj izradi osigurava ekonomičnu potrošnju energije.

Za dobru atmosferu na Metro Garden Grillu pobrinula se voditeljica Iva Šulentić, a uzvanici su se počastili finim jelima koje je pripremio Marin Medak. Na jelovniku su se tako našli ukusni zalogaji pripremljeni od Metroovih robnih marki i proizvoda domaćih Metroovih dobavljača. Chef Medak pobrinuo se za raznovrsnost menija te je pripremio nekoliko jela. Uzvanici su između ostalog degustirali tagliata rib-eye steak s glaziranom mrkvom, komoračem, romesco umakom i šumskim gljivama, a mogli su isprobati ražnjiće od pečenog voća s kardamom te umakom od cimeta i meda te ostala ukusna jela s aromom roštilja.

Kao pouzdani partner profesionalaca, Metro je uvijek fokusiran na obogaćivanje ponude inovativnim proizvodima vrhunske kvalitete kojima pridonosi razvoju hrvatske gastro scene. Kupci u Metro centrima tako mogu pronaći široki asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda – sve na jednome mjestu. Razvojem asortimana i usluga Metro kontinuirano podržava poslovanje ugostitelja, koji su jedna od ključnih skupina Metroovih kupaca.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!