Nastavak akcije “Manje je više”

Tvrtke Procter & Gamble i Henkel organizirali su drugu po redu konferenciju na kojoj su ukazali na inovacije u segmentu kompaktiranih deterdženata za pranje rublja pod geslom “Manje je više”.

Naime, novi deterdženti ovih proizvođača na sebi imaju washload ikonu koja prikazuje broj prosječnih pranja koje je moguće ostvariti jednim pakiranjem deterdženta i stoga predstavljaju pametnu kupovinu jer kupcima osiguravaju uštedu te smanjuju utjecaj na okoliš.

Washload ikona se nalazi na prednjoj strani deterdženta, obično u donjem lijevom kutu pakiranja, a grafičko rješenje ikone podsjeća na košaru s rubljem unutar koje je pozicioniran veliki broj.

Uz nove generacije praškastih deterdženta koji su od nedavno dodatno kompaktirani potrošači uz isti učinak pranja od trgovine do kućanstva prenose oko 4 kilograma deterdženta godišnje manje, ako njihova perilica rublja radi tri puta tjedno.

Na tržištu je predstavljena nova generacija kompaktiranih deterdženata, a inovacija donosi nekoliko prednosti i za potrošače i za okoliš. Potrošačima donosi iskustvo prijenosa manje težine prilikom kupovine i zauzima manje prostora u kućanstvu dok za zaštitu okoliša predstavlja smanjenje kemikalija i ambalaže.

Dok industrija deterdženata na tržište donosi inovativne proizvode poput kapsula, u isto vrijeme proizvođači nastavljaju uvoditi inovacije i u postojeće proizvode. U zemljama EU-a predstavljena je nova generacija praškastih deterdženata. Za standardno punjenje perilice za rublje preporučena količina za pranje je smanjena na najviše 75 g po pranju (odnosno 115 ml po pranju).

Ovo inovativno rješenje pakiranja deterdženata smanjuje njegovu težinu i olakšava prijenos te omogućuje korisnicima pranje iste količine rublja s istim brojem pakiranja. Koncentriraniji prašak za rublje zahtijeva manju količinu za doziranje i omogućuje isti učinak kao i prije.

Uz novu generaciju kompaktiranih deterdženata kupci će prenositi od trgovine do svog doma oko četiri kilograma deterdženta manje na godinu. Kompaktiranje također smanjuje prostor potreban za odlaganje deterdženata u kućanstvima.

“Potrošače ne bi trebala zavesti veličina pakiranja deterdženta. Kompaktirani deterdženti su koncentriraniji zbog čega je potrebna njihova manja količina za jedno pranje. Potražite washload ikonu koja prikazuje broj pranja kako biste usporedili različite veličine i napravili pametan odabir prilikom kupnje”, izjavio je Srđan Lisac iz tvrtke P&G koji obnaša funkciju zamjenika predsjednice Zajednice proizvođača i veletrgovaca sredstvima za pranje, čišćenje i kozmetiku pri HGK.

Kako bi se uvjerili u prednosti kompaktiranih praškastih deterdženata, korisnici trebaju pažljivo slijediti upute o doziranju istaknute na pakiranju putem washload ikone. Nova generacija kompaktiranih praškastih deterdženata ne samo da pomaže kućanicama u svakodnevnom životu, nego ima i manji utjecaj na okoliš.

“Koncentrirani praškasti deterdženti manje utječu na okoliš jer imaju manje kemikalija i manje ambalaže. To predstavlja manju emisiju CO2 tijekom transporta manjih pakiranja”, izjavila je Miranda Mladin, marketing menadžer u poslovnom sektoru proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.

Skretanje pozornosti potrošačima na washload ikonu pozdravljaju i predstavnici Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Hrvatske gospodarske komore. Kako biste i sami donijeli pametnu odluku o kupovini deterdženta, sve što trebate napraviti je jednostavan izračun na mobitelu ili na ručnom kalkulatoru. Podijelite ukupnu cijenu pakiranja s brojem pranja koji je istaknut na ikoni i dobit ćete cijenu po pranju.

Prethodni članakIMAGEEN radionice u Varaždinu i Zagrebu
Sljedeći članakRekordan broj sudionika na Danima komunikacija