Neoplanta je prva i jedina mesna industrija u Srbiji kojoj je dodijeljena integrirana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), a koju dodjeljuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pri Ministarstvu zaštite životne sredine, objavila je novosadska kompanija. Ova izuzetno značajna dozvola, koja predstavlja najviši europski standard u domeni zaštite životne sredine, je još jedna potvrda da je održivo poslovanje strateško opredjeljenje Neoplante te kako kompanija sve više investira u očuvanje prirode, dodaje se u priopćenju.

IPPC dozvola podrazumijeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih dobara, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Kako bi dobila dozvolu, kompanija Neoplanta radila je posvećeno na ispunjenju visokih kriterija Ministarstva zaštite životne sredine u segmentu zaštite prirode, ali i raspoloživa sredstva stavila u službu “zelenih projekata”.

“Ponosni smo što smo se popeli još jednu stepenicu više i ubrzali naš put ka ekološki svjesnoj kompaniji. Dobivanje IPPC dozvole dokaz je da je proizvodnja u kompaniji Neoplanta usklađena s najvišim europskim standardima, i to je snažna poruka povjerenja, prije svega našim vjernim potrošačima, ali i poslovnim partnerima”, rekao je direktor Neoplante, Aco Tomašević. “Želimo biti primjer i inspiracija drugim kompanijama da svoje poslovanje usmjere ka očuvanju životne sredine.”

Neoplanta je u proteklom razdoblju uložila 2,5 milijuna eura u suvremeno postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda koje sprječava uništavanje bioraznolikosti u kanalu Dunav-Tisa-Dunav te u smanjenje emisije CO2.

Neoplanta je jedna od članica Nelt Grupe, koja posluje kroz 18 kompanija na 12 tržišta Europe i Afrike, a ima više od 4.500 zaposlenih.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!