nisko pivoPredsjednik Skupštine kreditora “Niške pivare” Miljan Damnjančević potvrdio je za agenciju Beta da je to poduzeće prodano za 130 milijuna dinara.

Pivara je prodana kompaniji “Grupa kapitalni projekti” iz Niša. Prema njegovim riječima, “Niška pivara” prodana je iz stečaja neposrednom pogodbom i to poduzeću čiji je vlasnik bugarski državljanin.

“Novi vlasnik je o prodaji pregovarao sa stečajnim upraviteljem, a s nama, predstavnicima kreditora, razgovarao je o budućnosti pivare. Rekao nam je da je zainteresiran za ponovno pokretanje proizvodnje i za povratak jednog broja radnika na posao”, istakao je Damnjančević.

Stečajni upravitelj “Niške pivare” Ljubomir Kostić nije želio komentirati prodaju tog poduzeća, ali je rekao da će se za koji dana oglasiti priopćenjem.

Informaciju o prodaji za sada još nema ni Privredni sud u Nišu.

Prema evidenciji Agencije za privredne registre, kompanija “Grupa kapitalni projekti” je aktivno privredno društvo osnovano 2. svibnja, sa sjedištem u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

“Niška pivara” je u stečaju od kolovoza 2013. godine. Prvi pokušaj njene prodaje bio je održan 11. rujna, s početnom cijenom od 396 milijuna dinara. U proteklih 11 mjeseci bilo je osam neuspjelih licitacija, a na posljednjoj je početna cijena iznosila 160 milijuna dinara.

Pivara je prodana kao proizvodno-poslovna cjelina s 22.620 kvadrata poslovnog prostora i 3,65 hektara zemljišta. (SEEbiz.eu/Beta)