Tijekom trogodišnje suradnje osim vrijednosti sponzorskog ugovora, promotivnom akcijom “Kuna za Hajduk” Carlsberg i navijači osigurali su Hajduku samo u prošloj sezoni dodatnih 1.032.790 kuna. Hajdučko pivo ustupit će poziciju novom Hajdukovom pivskom brendu, a Carlsberg Croatia aktivnosti na području Dalmacije nastavlja sa svojim cjelokupnim asortimanom

U Bijelom salonu na Poljudu jučer je objavljeno kako postojeći sponzorski ugovor između Carlsberga Croatia i HNK Hajduk ističe u lipnju ove godine te da je donesena zajednička odluka poslovnih partnera o završetku suradnje. Direktor marketinga Carlsberg Croatia Martin Best i predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić ocijenili su trogodišnju suradnju vrlo uspješnom te naveli nove poslovne okolnosti kao razlog završetka iste.

Carlsberg i HNK Hajduk potpisali su ugovor o sponzorstvu u srpnju 2011. godine u trajanju od tri godine, odnosno za natjecateljsku sezonu 2011./2012., 2012./2013. zaključno s tekućom nogometnom sezonom 2013./2014.

Među zajedničkim promotivnim aktivnostima najuspješnija je bila “Kuna za Hajduk” kojom je navijačima bilo omogućeno neposredno sudjelovanje i direktan financijski doprinos radu kluba. Na taj način su navijači za svaku kupljenu litru Hajdučkog piva doprinosili s jednom kunom stvaranju fonda kojim je raspolagao HNK Hajduk, u ukupnom iznosu od 1.032.790 kuna.

Potvrda dobroj suradnji bila je i činjenica da je po isteku prve ugovorne godine Carlsberg Croatia revidirala prvotno potpisan ugovor o partnerskoj suradnji s klubom kako bi dodatno izašla u susret i pomogla poslovanju Hajduka te podržala realizaciju ključnih projekata.

“Kao prvo želio bih iskreno zahvaliti tvrtki Carlsberg na odličnoj suradnji i sponzorstvu tijekom prethodne tri godine, tim više što su te godine bile posebno zahtjevne za naš klub i njihova nam je podrška u tom razdoblju bila od velike vrijednosti. Promotivne aktivnosti s Hajdučkim pivom podržali su i naši vjerni navijači i zajedno s Carlsbergom našem Hajduku osigurali uz redovno sponzorstvo i dodatna financijska sredstva te im ovim putem još jednom iskreno zahvaljujemo na srčanosti i podršci. Drago nam je što je promocija ‘Kuna za Hajduk’ bila jedna od prvih takvih akcija našeg marketinga, a u budućem poslovanju cilj na je i dalje se razvijati u tom smjeru, kroz vlastiti portfelj proizvoda te smo u tom kontekstu prihvatili ponudu drugog proizvođača pive, tako da ćemo uoči početka natjecateljske sezone 2014./2015. predstaviti novi Hajdukov pivski brend. Do tada pozivam sve navijače i simpatizere Kluba da nastave s ispijanjem Hajdučkog piva, jer Carlsberg ostaje naš sponzor i dalje, do isteka ugovora”, kazao je Brbić.

Martin Best je uzvratio zahvalom predsjedniku Uprave Hajduka i navijačima na uspješnoj poslovnoj suradnji. Naveo je kako je i sam vjerni pratitelj događanja na nogometnim terenima te da mu je stoga posebno drago što je klub našao proizvođača koji će udovoljiti potrebama i novoj marketinškoj politici Hajduka.

“Iz poštovanja prema Hajduku te s obzirom na novi pivski brend koji će Hajduk plasirati na tržište kroz par mjeseci, postojeći brend Hajdučko pivo će se prestati proizvoditi i ustupiti tržišnu poziciju novom pivskom brendu Hajduka po isteku zaliha koje su u ovom trenutku na tržištu prisutne. Podržavati Hajduk za nas je bilo izuzetno zadovoljstvo i želimo svu sreću Hajdukovoj upravi u njihovoj novoj ‘pivskoj’ avanturi. Podrška Carlsberga Hajduku po isteku ugovora neće prestati već se nastavlja s tribina, do neke sljedeće prilike za zajedničku suradnju te se nadam da ćete nastaviti uživati u ispijanju Hajdučkog piva još preostalih par mjeseci”, kazao je Best.

Carlsberg Croatia nastavlja s aktivnostima na dalmatinskom području sa svojim cjelokupnim asortimanom predvođenim najpoznatijim Panom i njegovom linijama Zlatni Pan, Tamni Pan i Pan Radler. Također, vrijedi naglasiti i Holsten, jedan od najbrže rastućih brendova na tržištu, te lidera u kategoriji jabučnih alkoholnih cidera – Somersby.