Više od 50 posto žena na kormilu je Mesne industrije Gavrilović. Kako je to biti žena u mesnoj industriji te upravljati jednim od vodećih hrvatskih brendova otkrivaju nam vladarice svog zanata u Gavriloviću

Već je uvriježena pretpostavka da određene industrije preferiraju muške zaposlenike, a da ne govorimo o općenito sveprisutnoj neravnopravnosti spolova na rukovodećim pozicijama domaćih poduzeća.

Na samo ime Mesne industrije Gavrilović mnogi bi pomislili upravo na isti scenarij, no realnost je sasvim drugačija. U cjelokupnoj organizaciji Gavrilovića dame biraju i pritom ravnopravno stoje uz bok muškim kolegama po poslovnoj učinkovitosti.

Koordinatorica Uprave Gavrilović,
Mirela Gulam:
“Udio žena na rukovodećim pozicijama Gavrilovića premašuje 50 posto, dok u izvršnom rukovodstvu dame zauzimaju gotovo isti taj postotak na razini cjelokupnog poduzeća. Također, možemo se pohvaliti iznimno niskom fluktuacijom ljudskih potencijala, što nam govori o kvalitetnim timovima unutar organizacija. I sama sam potvrda te tvrdnje – ove godine slavim punih 18 godina karijere u Gavriloviću. Naravno, kada se priča gradi na zdravim temeljima, ne izostaju niti poslovni rezultati”, zaključuje Mirela Gulam.

Direktorica izvoza,
Jasmina Marić Cvijetinović:
“Gavrilović ostvaruje 20 posto prihoda od izvoza. Izvoz, poglavito onaj u zemlje zapadne Europe te prekomorske zemlje, napokon je prepoznat kao motiv za dokazivanje u kompleksnom tržišnom konkurentskom okružju. Stabilna proizvodnja i strogo određeni poslovni procesi prometnuli su Gavrilović u vodećeg izvoznika trajnih salama s ovog podneblja na austrijsko tržište, tržište na kojem Gavrilovićeve delicije ostvaruju rast dva puta veći u odnosu na godinu prije. Na tom tržištu smo prisutni kod svih vodećih trgovaca – Spar, Billa, Merkur Markt, Sutterlüty Ländlemarkt i Metro.”

Direktorica prodaje za domaće tržište,
Draženka Ćosić:
“Na domaćem tržištu u protekle smo dvije godine u konstantnom porastu. Dobitnici smo Best Buy Awarda u dvije kategorije; trajnim salamama i asortimanu pašteta. Najveći broj hrvatskih potrošača izjasnio se kako se upravo Gavrilović nalazi apsolutno ispred svih ostalih ponuđača na našem tržištu u spomenutim kategorijama. Dakle, hrvatsko tržište lojalno je i cijeni Gavrilović. Dugoročan i sustavan rad može se navesti kao zajednički nazivnik rasta Gavrilovića kao i razvoja njegovih zaposlenika. I to bez iznimke, radi li se o muškom ili ženskom članu tima.”

Direktorica Sektora proizvodnje,
Suzana Jurić Sekulić:
“Zaista možemo biti ponosni na plasiranje trajne robe Gavrilovića u asortimanu EU zemalja zapadnog tržišta. Sve to je odraz naše dobre organizacijske strukture koja se može usporediti s najuspješnijim tvrtkama u EU-u i u svijetu. U Gavriloviću se jedino postavlja pitanje kako je realiziran posao, nikada nosi li zaposlenik suknju ili hlače. I to je nešto što je neprocjenjivo za motivaciju i cjelokupan tim.”

Direktorica razvoja,
Tihana Prpić Lužaić:
“Dok sam studirala najviše me zanimala tehnologija mesa. Tako me motivacija usmjerila prema logičnom izboru, Gavriloviću. Od tada živim svoj posao uz dinamično okruženje, razvoj novih tehnologija i proizvoda te neprekidno stručno usavršavanje. Osobno svjedočim kako se ovdje može napredovati zahvaljujući kontinuiranom radu, trudu i adekvatnoj motivaciji. I zadovoljstvo mi je biti dio toga.”

Voditeljica odjela za pripreme sirovina, aditiva i začina,
Lora Lončarević:
“Bez obzira na kojoj se poziciji nalazili, prisutan je taj osjećaj jednakosti i pravednosti. Podrška obitelji i kolega dopušta mi da svoje obveze mogu držati u ravnoteži i uživati u onome što radim. Nadamo se da ćemo svojim pozitivnim primjerom potaknuti mnoge da učine isto i daju jednaku priliku muškim i ženskim kolegama.”

Voditeljica prodaje ključnim kupcima,
Lidija Bukač:
“Upravo smo zahvaljujući našim zajedničkim snagama, u zadnjih nekoliko godina na domaćem tržištu u kontinuiranom i ozbiljnom porastu prodaje. Naravno, tome pridonosi razvoj tržišta u smjeru profiliranja i preslagivanja trgovaca na domaćem tržištu, a Gavrilović je svojom uslugom i kvalitetom dodatni plus trgovačkoj ponudi.”

Direktorica porezno-računovodstvenih procesa,
Dragica Kukuruzović:
“Dobar poslovni model, poslovni procesi i konkurentno znanje zaposlenika jedino je što je bitno u razvijenim tvrtkama. A kada vodećim ljudima kompanije to postane bitno, tada dolaze i pravi zaposlenici koji se isto tako počinju ponašati. Drago nam je što imamo priliku raditi svoj posao neopterećene sporednim stvarima.”

Direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima,
Matilda Končinski Rodić:
“Duga tradicija izvrsnog upravljanja ljudskim potencijalima pokazuje koliko je kvalitetan rad ključni čimbenik za uspjeh svake kompanije. Iako i dalje trendovi u Hrvatskoj ukazuju na dominaciju muškaraca na vodećim pozicijama i udjelu u kompanijama uopće, valja ponekad napraviti zaokret i odmaknuti se od uvriježenog načina rada. Želja mi je da i u budućnosti Gavrilović upravo bude mjesto koja okuplja najbolje ljudske potencijale i postane tvrtka koje će biti jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.”

Direktorica IT-a i razvojnih procesa,
Kristina Autischer:
“Zaista je moguće baviti se ‘muškim’ poslom ako se nađeš u dobrom društvu.”

 

PROMO