Pivovara Daruvar, najstarija hrvatska pivovara utemeljena 1840. godine, proteklog je vikenda proslavila 120 godina brenda Staročeško, priopćeno je iz te pivovare.

Kroz tri dana proslave više od 20.000 ljubitelja piva isprobalo je tri nova specijalna festivalska piva koja je skuhao master brewer Pivovare Daruvar Krešo Marić. Riječ je o pivima IPA lager style, pšenično Staročeško i Staročeško pivo od višnje.

Na Danima piva, Pivovara Daruvar omogućila je i malim pivarima da prezentiraju svoje proizvode.

“Okupljanjem malih pivara na našoj proslavi pokazali smo da je nama u interesu kvaliteta piva. Ne zanima nas etiketa nego kvaliteta”, rekao je Tomislav Horvat, direktor Pivovare Daruvar i dodao: “U tom smislu zadovoljstvo potrošača je najbitnije oni bi proizvod trebali kupovati ne radi dobre reklame nego kvalitete.”

Od petka do nedjelje preko 20.000 posjetitelja zabavljalo se u ekskluzivnom ambijentu pivovare, a uz ponudu vrhunskih piva po promotivnim cijenama održani su i brojni koncerti.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj datum kao i na činjenicu da su svi posjetitelji i prijatelji piva i dobre zabave mogli isprobati najstarije pivo u zemlji i to u ambijentu vrhunske industrijske arhitekture. Kvaliteta i tradicijski pristup u proizvodnji su naši imperativi te smo ponosni što smo u vrlo kratkom vremenu stvorili lijepu paletu proizvoda”, istaknuo je Horvat.