Sedma zaredom pčelarska manifestacija “Osijek je kolijevka hrvatskog pčelarstva” održava se od 22. do 24. studenog u Osijeku.

“Ponosni smo na pčelarsku tradiciju Osijeka i Osječko-baranjske županije i to i pokazujemo sedmu godinu zaredom ovom manifestacijom. Suvremeno hrvatsko pčelarstvo nastalo je ovdje u Osijeku”, podsjetio je Željko Kraljičak, osječko-baranjski dožupan i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

Kraljičak je napomenuo kako je više od 90 posto registriranih pčelara na području Osječko-baranjske županije završilo Pčelarsku školu, što nije slučaj u bilo kojem drugom zanimanju u području poljoprivrede u Hrvatskoj.

Stručni dio manifestacije počinje u subotu u 10 sati na Poljoprivrednom fakultetu prezentacijom provedbe IPA projekta Panonian Bee. U nedjelju program također počinje u 10 sati i to na temu funkcioniranja Nacionalnog pčelarskog programa, koji će predstaviti Martin Kranjec i Vladimir Bilek, predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, najavio je Zvonimir Pajnić, predsjednik Pčelarskog saveza Osječko-baranjske županije. (Glas Slavonije)