Orbico preuzeo Everet International

Najveći europski distributer Orbico, koji posluje u 19 zemalja, preuzeo je slovensku tvrtku Everet International, odnosno Everet grupu. Riječ je o drugom po veličini distributeru kozmetike u ovoj regiji.

Tvrtka Everet International ima sjedište u Sloveniji i ostvaruje godišnji prihod veći od 33 milijuna eura.

Everet Grupa distribuira oko 130 robnih marki i posluje na 12 tržišta. Ima tvrtke u državama nastalim raspadom nekada zajedničke države te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji i Albaniji.

Distribuira visokoselektivne kozmetičke i parfemske brendove iz grupacije L’Oréal Produits de Luxe te neke od najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Calvin Klein, Cerruti, Azzara, Chloe, La Prairie, Sensai, Joop, Cartier, Collistar, Davidoff, Bvlgari…

Preuzimanje je dovršeno u posljednjim danima siječnja i tu je vijest Jutarnjem listu priopćio vlasnik Orbica Branko Roglić.

“Preuzeli smo Everet grupu, jednog od najvećih distributera parfema i kozmetike u regiji. Radi se o drugoj po veličini distribucijskoj tvrtki kozmetičkih proizvoda na području gdje mi poslujemo. Po veličini su odmah iza nas. Sada nam predstoji preuzimanje poslovanja i spajanje s našim tvrtkama u zemljama u kojima je Everet grupa poslovala. Preuzimanjem smo dobili njihove brendove koje mi nismo distribuirali i svakako ćemo ostvariti sinergijske učinke. Distribucija je do sada bila usporedna, tako da smo se u nekim stvarima podudarali na tržištu, iako smo distribuirali različite brendove”, ističe Branko Roglić.

Ističe da sada kreće konsolidacija Everet Grupe te spajanje u tvrtku Orbico Beauty, koja je dio Orbico grupe. Time će, kaže Roglić, udjel kozmetike u prihodima Orbica u ovoj godini premašiti 200 milijuna eura.

“Što se tiče poslovanja, u predstojećem razdoblju odvojit ćemo Orbico Beauty od Orbica”, kaže Roglić.

Orbico Beauty distribuira vodeće marke iz sektora selektivne kozmetike, i to pet skupina njih: prestižne, selektivne i lifestyle brendove, tzv. colour cosmetics i prirodnu kozmetiku.

Roglić je otkrio da je Orbico Beauty počeo otvarati vlastite maloprodajne objekte za kozmetiku. Već su otvoreni u Splitu, Rijeci i Beogradu, a sa širenjem nastavljaju u Zagrebu i Ljubljani. (SEEbiz/Jutarnji list)

Prethodni članakHeineken preuzima brazilsku podružnicu Kirin Holdingsa
Sljedeći članakProdaje se 13 Merkurovih trgovačkih centara