Od 2005. godine, kada je postala vlasnikom osječke mljekare, njemačka multinacionalna mljekarska korporacija Meggle obavila je ulaganja u novu visokoproduktivnu tehnološku opremu te tvornice vrijedne 130 milijuna kuna, piše Glas Slavonije.

Prošle godine njezina je uprava pokrenula i gradnju nove upravne zgrade, a u nju će se useliti najduže za mjesec dana. To će tvrtkinim radnicima stvoriti ljepši i suvremeniji ambijent za rad, a na bolji način nego do sada moći će se obavljati složeni poslovi upravljanja na razini cijele regije.

Istaknuli su to Marjan Vučak, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska d.o.o., i Dražen Divjak, direktor tvrtke, za vrijeme posjeta tvornici gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića.

Iz Megglea su dodali da se investicijski val u tvrtki neće zaustaviti, a u ovoj godini u tehnologije za dodatno povećanje produktivnost uložit će se još oko 10 milijuna kuna. Ubrzo slijedi i još jedna značajna investicija – gradnja novog pogona za proizvodnju svježih sireva.

Gradonačelnik Bubalo Upravi Meggle Hrvatska čestitao je na ulaganjima. Obećao je da će Grad toj, kao i ostalim tvrtkama koje posluju u Osijeku, i dalje biti primjeran servis i stalno na usluzi.

“Nama je vrlo bitno da se iz godine u godinu povećava otkup mlijeka od kooperanata s našeg područja kao i proizvodnja mliječnih proizvoda”, dodao je Bubalo.

Župan i gradonačelnik jučer su posjetili i tvrtku Benetton tekstil d.o.o. u Osijeku koja je također otpočela nove, iznimno značajne investicije.

Daniele Cadamuro, direktor proizvodnje, rekao je da je, nakon što je ta kompanija krajem prošle godine u stečajnom postupku nad MIO Standardom kupila približno 6.000 četvornih metara veliku halu, u njoj otpočela opremanje svoga novog centra za upravljane i distribuciju pamuka (skladišta) Benettona za čitavu Europu, a koji će preseliti iz Rumunjske u Osijek.

“Na takav poslovni potez odlučili smo se upravo zbog ulaska Hrvatske u EU”, rekao je Cadamuro, i dodao da su primili i već obučili za te poslove 20 novih radnika.

“Ovim korakom činimo iznimno važne stvari za Benetton i čitavu našu korporaciju. U Osijek ujedno donosimo i aktivnosti koje do sada tu nisu bile, kao što je kemijski laboratorij za praćenje kvalitete proizvodnje”, rekao je Cadamuro te se pohvalio da su dobili i licencu za proizvodnju svjetski poznate marke Disney, a što je zahtijevalo stroge norme koje su i uspješno zadovoljili. (Glas Slavonije)