pik_vrbovec_anuga2015_6PIK Vrbovec se, u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore, ovih dana predstavio na 33. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga 2015., koji se održavao u Kölnu od 10. do 14. listopada.

PIK već dugi niz godina sudjeluje na svim važnim nacionalnim i međunarodnim sajmovima, a prisutnost na Anugi dokaz je stalnog ulaganja u nova znanja i praćenje trendova.

“Najsuvremenija tehnologija, vrhunski stručnjaci, provjerene recepture, inovativnost, ali i tradicija duga preko 75 godina jamče povjerenje i kvalitetu PIK-ovih brandova za koje danas sa sigurnošću možemo potvrditi da su pronašli put do hrvatskih, ali i potrošača velikog tržišta Europske unije. Renomirani međunarodni sajmovi poput Anuge izvrsna su prilika za predstavljanje kompanije te pregled aktualnih trendova, no jednako tako i otvaranje vrata međunarodne suradnje, što je za PIK Vrbovec od neosporne važnosti, posebice uzmemo li u obzir činjenicu da, nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, izvoz kompanije bilježi kontinuirani rast”, istaknula je Tihana Vujčić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.

Ovaj izniman sajam, koji se održava svake dvije godine, središnje je mjesto okupljanja prehrambene industrije cijelog svijeta, a ove godine okupio je čak 7.000 izlagača iz 100 svjetskih zemalja, te se procjenjuje da je sajam posjetilo oko 160.000 posjetitelja.

Sajam je tematski podijeljen u 10 zasebnih cjelina – delikatese, piće, meso, smrznuta hrana, svježa hrana, mliječni proizvodi, pekarstvo, organska hrana, maloprodaja te popratna industrija pa je prisutnost PIK Vrbovca – vodeće mesne industrije Hrvatske i regije te sve prisutnije i prepoznatljivije kompanije u Europi – imperativ.