Početna cijena za četvrtinu Merkura 38 mil. eura

Hypo Alpe Adria Bank International objavila je javnu dražbu za 328 tisuća dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca tehničkom robom koji je nedavno proglasio insolventnost

Hypo Alpe Adria Bank International objavila je u ponedjeljak javnu dražbu za prodaju 328 tisuća dionica trgovačke tvrtke Merkur za koje je postavljena početna cijena od 38 milijuna eura, prenose slovenske Finance. Hypo banka objavila je u Delu javnu dražbu za dionice koje je uzela kao garanciju za kreditiranje tvrtke Merfin, piše slovenski list.

Javna dražba za prodaju 25-postotnog udjela u Merkuru bit će 15. listopada, a predsjednik Nadzornog odbora Merkura Matevž Slapničar je izjavio kako je vrijeme da se doznaju pravi vlasnici Merkura. Prema njegovom očekivanju Hypo banka bi se u sljedećem koraku trebala sama pojaviti kao kupac ponuđenih dionica i time zatvoriti svoja potraživanja prema Merfinu.

Merfin je tvrtka preko koje su menadžeri preuzeli najvećeg slovenskog trgovca tehničkom robom koji je nedavno proglasio insolventnost i najavio financijsko restrukturiranje. (Bankamagazin)