23.9 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 23:34
VijestiZemljaPoreč u znaku vina i maslinovog ulja

Poreč u znaku vina i maslinovog ulja

vinistra-2012-izlozba-midiU Poreču je otvorena međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra 2012. Okupilo se više od 130 izlagača – vinara, uljara, proizvođača žestokih pića i hrane te gotovo jednako toliko stručnjaka iz svijeta eno-gastronomije.

Uz izložbeni prostor u sportskoj dvorani Žatika, izložbu će ove godine uvelike obilježiti rezultati strategije Brending Hrvatske kao vinske zemlje.

Vinistru organizira Udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra, pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Poreča, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula.

Vinistru su otvorili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar turizma Veljko Ostojić uz domaćine istarskog župana Ivana Jakovčića, predsjednicu HGK za Istru Jasnu Jaklin Majetić i gradonačelnika Poreča Edija Štifanića.

Tradicionalni je gost Vinistre i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Vinistra više nije, naglasio je župan Jakovčić, samo vinska priča Istre nego cijele zemlje i prijatelja koji dolaze na festival vina.

U sklopu Vinistre održat će se niz predavanja i panela među kojima i ono na temu “Brending Hrvatske kao vinske zemlje” koje će održati međunarodni stručnjak Tony Hodges. Poseban panel bit će posvećen vinskom turizmu, na kojem će govornici argumentirati stav da je vino pokretačka poluga gospodarskog razvoja Istre. (HRT, Večernji list)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...