Pandemija koronavirusa predstavlja izazov ne samo za tvrtke, nego i za društvo u cjelini. Pogodila je svaku industriju pa je tako zaustavila i proizvodnju i prodaju automobila. Iako proizvodne trake ne proizvode auto dijelove, tvornice i visoka tehnologija auto industrije Volkswagen grupe našle su svoju primjenu u proizvodnji medicinske i zaštitne opreme, nužno potrebne u borbi protiv virusa COVID-19. Osim stavljanja na raspolaganje proizvodnih kapaciteta i visoko specijaliziranog know-howa na svim tržištima, solidarnost zaposlenika Volkswagen grupe doprinosi rješavanju širenja ove zaraze.

Međunarodnim naporima Volkswagen grupe pridružila se i tvrtka Porsche Croatia svojom donacijom u iznosu od 300.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dajući svoj doprinos u sprječavanju daljnjeg širenja zarazne bolesti i spašavanju ljudskih života.

“Svi se nalazimo u dosad neviđenoj situaciji i jedino što možemo je svatko na svoj način pomoći što bržem rješavanju ove krize. Naše kompanije na europskim tržištima vrlo aktivno, svojom proizvodnjom i naporima zaposlenika, doprinose olakšavanju ove situacije, a mi smo se u Porsche Croatia pridružili tim međunarodnim naporima donacijom novčanih sredstava Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Nužno je da odgovornim ponašanjem svatko od nas na osobnoj razini doprinese trudu svih zdravstvenih djelatnika u ovoj borbi. Ali jednako je važno da i novo vrijeme ispred nas, nakon ove ugroze, dočekamo spremni za nova poslovanja i otvorenih vrata za sve naše zaposlenike, kupce i partnere”, kazao je Ivo Ivančević, član Uprave tvrtke.

Docent Marko Kutleša, pročelnik zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju klinike za Infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, zahvalio je na donaciji te naveo kako će im ona pomoći u borbi protiv koronavirusa te bizi oko svih oboljelih od COVIDA-19.

Osim pomoći onima koji nose najveći teret borbe protiv virusa, Porsche Croatia smatra da kao društveno odgovorna tvrtka može dati doprinos i osnaživanjem poruke “ostani doma” kroz svoje poslovne aktivnosti. Stoga je tvrtka Porsche Croatia omogućila beskontaktnu kupovinu za sve svoje marke, uključujući Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda i Volkswagen Gospodarska vozila. Na novoj web stranici www.siguranizbor.hr moći će te iz udobnosti svog naslonjača i sigurnog okruženja vašeg doma provjeriti ponudu vozila za sve marke uz znatne uštede. Nakon odabira i beskontaktnog plaćanja vaše novo vozilo moći ćete preuzeti u svim ovlaštenim Porsche Croatia servisnim centrima uz strogo pridržavanja svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite.

“Omogućili smo kupnju novog automobila iz sigurnosti vašeg doma uz beskontaktno plaćanje te se time prilagodili novonastaloj situaciji slijedeći sve propisane mjere Stožera civilne zaštite. Iako se radi o globalnoj krizi, uvjeren sam da će uvedene mjere s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti, kao i one ekonomske, doprinijeti što bržem vraćanju u normalan život i poslovanje”, izjavio je Florian Steiner, član Uprave Porsche Croatia.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!